Quantcast

Pasaulio ledo ritulio čempionatas: paaiškėjo Lietuvos rinktinės sudėtis

Sekmadienį prasidėsiančiame pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės turnyre Vilniuje dalyvaus šešios komandos - Lietuva, Didžioji Britanija, Lenkija, Olandija, Rumunija ir Kroatija.

Komandos jau kuriasi "Radisson Blu" viešbutyje ir čempionato darbas po truputį įsibėgėja, nors organizatoriai aktyviai dirba jau nuo praėjusių metų gegužės mėnesio, kai buvo gauta teisė organizuoti čempionatą.

Pirmieji į Lietuvą atvyko britai, kurie pirmieji surengė treniruotę šeštadienį "Siemens" arenoje. Pamatę arenos dydį svečiai "žagtelėjo" ir pagarbiai palinksėjo galvomis. Britai liko patenkinti arenos ledo kokybe, ir pavadino jį "kietu ir greitu".

Mažiau džiaugsmo Olandijos rinktinės stovykloje, kur būta nemažai galvos skausmo dėl rinktinės aprangų. Penktadienį į Vilnių atskridę olandai oro uoste nerado ekipuotės ir atšaukė rinktinės treniruotę per šeštadienio pietus. Po skubaus "smegenų šturmo" ir pagalbos iš šalies buvo suorganizuota, jog apranga 19.00 val. Lietuvos laiku pasiektų Varšuvą. Vilnių ekipuotė pasieks tik sekmadienį ryte. Ir už tai organizatoriai dėkingi skubiai į situaciją reagavusiai "Air Lituanica" ir krovinį iš Varšuvos pasiryžusiai parvežti DHL kompanijai.

Čempionate dirbs net 87 žurnalistai, kurių akreditavosi 70 iš Lietuvos ir 17 iš užsienio. Beje, organizatoriai turėjo paklausimų net iš Pakistano ledo ritulio aistruolių, tačiau jie į Lietuvą neatvyks - negavo vizų.

Antrieji ant ledo lipo lietuviai, kurie šeštadienį persikraustė iš Elektrėnų į Vilnių. Lietuviai pirmose rungtynėse sekmadienį su šv.Velykomis "sveikins" būtent Olandijos rinktinę. Lietuvos komanda po šios treniruotės atsisveikino su Andrejumi Židkovu ir paskelbė galutinę sudėtį: vartininkai - Mantas Armalis, Nerijus Dauksevičius, Donatas Žukovas, gynėjai - Romanas Aliapkinas, Nerijus Ališauskas Nerijus, Rolandas Aliukonis, Andrius Kaminskas, Artūras Katulis, Mindaugas Kieras, Justinas Vėželis, Tomas Vyšniauskas ir puolėjai - Aivaras Bendžius, Danielius Bogdziulis, Arnoldas Bosas, Aimas Fiščevas, Paulius Gintautas, Dovydas Kulevičius, Šarūnas Kuliešius, Donatas Kumeliauskas, Darius Pliskauskas, Pijus Rulevičius, Edgaras Rybakovas ir Dainius Zubrus.

"Tai buvo labai sukus sprendimas, mat teko rinktis tarp lygiaverčių žaidėjų. Andrejus geras žaidėjas ir niekuo nenusileido kitiems, tačiau toks mūsų štabo sprendimas", - sakė rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake.

Po treniruotės lietuvių komandos žaidėjų veiduose matėsi šypsenos, patenkintas buvo ir komandos kapitonas Dainius Zubrus.

"Ledas geros kokybės, treniruotė buvo gera, darbinga. Jaučiuosi gerai, man puiku", - kaip visada nedaugžodžiavo rinktinės kapitonas Dainius Zubrus.

Lietuviai sekmadienį surengs dar vieną, pusvalandinę treniruotę., o vakare 20.00 val. startuos čempionate rungtynėmis su Olandijos ekipa. Prieš šias rungtynes, 19.45 val. įvyks oficialus čempionato atidarymas.

Čempionatą 13.00 val. pradės Didžiosios Britanijos ir Kroatijos komandos, o po jų ant ledo pasirodys Lenkijos ir Rumunijos ekipos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių