Quantcast

PAR rinktinė užsitikrino pasaulio regbio-7 serijos čempionės titulą

  • Teksto dydis:

Paryžiuje (Prancūzija) vykusiame priešpaskutiniame - devintame - prestižinio pasaulio regbio-7 serijos turnyro etape triumfavo Pietų Afrikos (PAR) rinktinė. Po šio etapo tapo aišku, kad PAR rinktinė jau tapo nebepavejama ir ji užsitikrino čempionės titulą.

Turnyro finale PAR regbininkai po atkaklios kovos 15:5 nugalėjo geriausią rezultatą šių metų turnyre pasiekusią Škotijos komandą. Pasaulio serijos čempionės titulą PAR užsitikrino jau po pergalės pusfinalyje, kuomet 26:5 nepaliko vilčių Naujosios Zelandijos ekipai. Kitame pusfinalyje škotai po dramatiškos kovos 19:17 įveikė Angliją.

Naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas PAR lyderis Werneris Kokas.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos Naujoji Zelandija 12:5 įveikė anglus. Nepaisant to, Anglijos rinktinė bendroje turnyro įskaitoje aplenkė čempiono titulą praradusį Fidžį ir pakilo į antrąją vietą. „Challenge“ trofėjų iškovojo Argentina, kuri mače dėl penktosios vietos 33:12 nugalėjo australus.

Šis PAR triumfas yra vienas įspūdingiausių pasaulio serijos istorijoje. Ji tapo pirmąja komanda, laimėjusia keturis iš penkių pirmųjų etapų. Iš viso per devynis etapus PAR regbininkai laimėjo penkis, o dar trijuose žaidė finale.

„Šis sezonas buvo neįtikėtinas. Mes norėjome galingai finišuoti šiame turnyre ir kitą savaitgalį Londone. Ši pergalė yra skirta visai PAR regbio sistemai, ne tik žaidėjams, bet žmonėms, dirbantiems PAR ir smarkiai prisidėjusiems prie mūsų pergalės. Kiekvieną kartą, kai mes vilkime savo šalies marškinėlius, jaučiame kaip žmonės mus palaiko. Tai yra ypatingas jausmas. Norime padėkoti visiems, kurie mus palaiko“, – po finalo sakė PAR rinktinės treneris Neilas Powellas.

Paskutinis – dešimtasis – pasaulio serijos etapas savaitgalį vyks Londone (Anglija).

Pasaulio serijos lyderių rikiuotė po devynių etapų:

1. PAR 179 tšk.

2. Anglija 145

3. Fidžis 142

4. Naujoji Zelandija 127

5. JAV 114

6. Australija 101

7. Škotija 87

8. Kanada 81

9. Argentina 80

10. Velsas 66.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių