Quantcast

Paplūdimio tinklinio čempionato antrame etape triumfavo kaunietės

Kaunietės Viltė Makauskaitė ir Vytenė Vitkauskaitė laimėjo Nemuno saloje šeštadienį vykusio Lietuvos paplūdimio tinklinio atvirojo čempionato „LTF Open“ antrojo etapo turnyrą.

Finale šeimininkių porai pasipriešinti neįstengė pirmojo etapo nugalėtojų Jekaterinos Kovalskajos ir Agnieškos Paškevič tandemas.

Pirmasis „LTF Open“ etapas vyko prieš porą savaičių Vilniuje. Sostinėje V.Makauskaitė žaidė poroje su Ieva Kazūraityte, kur pusfinalyje nusileido vilnietėms J.Kovalskajai ir A.Paškevič.

„Ieva šįsyk žaisti negalėjo, tad pakeičiau ją. Mes su Vilte poroje esame žaidę anksčiau, tad tame nieko naujo, tai sena draugystė“, – prieš turnyro Kaune pusfinalį prisipažino V.Vitkauskaitė.

Pusfinalyje V.Makauskaitė ir V.Vitkauskaitė įveikė pirmojo etapo antrosios vietos laimėtojas Ievą Vasiliauskaitę ir Gerdą Grudzinskaitę. O finale kaunietės nepaliko šansų pirmojo etapo nugalėtojoms, įveikusios sostinės atstoves 2:0.

Rungtynės dėl trečiosios vietos Nemuno saloje buvo įdomiausios Gerdos ir Rugilės Grudzinskaičių tėvams, praeityje žinomam šalies futbolininkui Žydrūnui Grudzinskui ir jo žmonai, atlydėjusiems merginas į Kauną. Rugilė ir Gerda, anksčiau žaidusios kartu, šįkart stojo kovon skirtingose tinklo pusėse.

„Čia ne futbolas, lygiosios neįmanomos, tad sėdėsiu tyliai“, – prieš dukrų mačą neutralumą deklaravo Ž.Grudzinskas.

Jaunėlės Rugilės ir Dominykos Naudužaitės dvejetas laimėjo pirmąjį setą, tačiau vėliau iniciatyvą perėmė vyresnės sesers ir Ievos Vasiliauskaitės pora, kuri ir laimėjo mačą 2:1.

Bene gražiausia moterų turnyro dvikova antrajame etape tapo mačas dėl penktosios vietos. Čia Agnė Daunytė ir Sigita Graužinytė buvo sutriuškintos pirmajame sete, tačiau po to atsigavo, ir emocingai palaikydamos viena kitą, patiesė Jomilę Bytautaitę ir Martyną Kačinskaitę.

„Mes pradžioje ne iki galo supratome varžybų sistemą ir kai susizgribome, paaiškėjo, jog teks žaisti tik dėl paskutinių vietų. Nors, mano manymu, dėl kiekvienos vietos reikia kovoti, kaip dėl pirmos, Agnė mačo pradžioje buvo visai be nuotaikos, tad teko ją užvedinėti“, – džiaugsmingai su porininke atšventusi pergalę kalbėjo S.Graužinytė.

Kadangi Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato antrajame etape moterų turnyre varžėsi tik 6 poros (pirmajame etape jų buvo 8), dalyves pirmajame rate teko paskirstyti į du pogupius po 3 komandas. Po to vyko pusfinaliai ir dvikovos dėl vietų.

„LTF Open“ organizatoriai LTF (Lietuvos tinklinio federacija) ir „360 Sportas“ sezono pradžioje kalbėjo apie ambicingus tikslus pakelti paplūdimio tinklinį šalyje į naują lygmenį, tačiau atvirųjų šalies pirmenybių antrajame etape nei moterų, nei vyrų varžybose nedalyvavo nei viena pora iš užsienio, o varžybos, kurias planuota rengti 2 arba 3 dienas, dėl negausaus dalyvavimo sutilpo į vieną.

„Nieko nuostabaus, kad niekas nesiveržia į šį turnyrą. Analogiškose varžybose Latvijoje gerokai mažesnis starto mokestis ir kovojama dėl šiokio tokio piniginio prizinio fondo, kurio čia išvis nėra“, – sakė viena iš varžybų dalyvių.

Varžybos Nemuno saloje nesutraukė ne tik dalyvių. Itin negausiai jas stebėjo ir žiūrovai, kurie nesusirinko ir dėl reklamos stokos, ir dėl „nepliažinio“ oro – pastovios lietaus grėsmės ir didžiulius skėčius-palapines ne kartą išvertusio vėjo.

Lietuvos atvirųjų paplūdimio tinklinio pirmenybių trečiasis etapas numatytas liepos pabaigoje Klaipėdoje, ketvirtasis – rugpjūčio antroje pusėje Rokiškyje. Galutines vietas čempionate nulems penktasis etapas, kuris bus surengtas pirmąjį rugsėjo savaitgalį Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAUNAS

KAUNAS portretas
Oi kauniečiai kauniečiai, vis pinigų norit. Viena rimta pora Lukas su Arnu, bet jie neverkia dėl pinigų. Leistumėt normaliai dirbt LTF ir mažiau lotumėt, būtų ir pinigų ir užsieniečių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių