Quantcast

Paplūdimio tinklininkų startas Europos jaunių čempionate Norvegijoje – įspūdingas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Europos jaunių (iki 18 metų) pirmenybes Norvegijoje pradėjo Lietuvos paplūdimio tinklininkai Marius Barauskis ir Edgaras Bartkus bei Miglė Mazurkevičiūtė ir Irina Zobnina.
Per vieną dieną dvi įspūdingas pergales pasiekę penkiolikmetis M. Barauskis ir šešiolikmetis E. Bartkus jau užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose.

Pirmose B grupės rungtynėse aštuoniolikti pagal skirstymą M. Barauskis ir E. Bartkus per 32 minutes 2:0 (21:14, 21:14) įveikė baltarusius Dmitrijų Abramenką ir Aleksejų Papenką (15 reitingas). Vakare lietuviai susitiko su rusais Piotru Bachnaru ir Dmitrijumi Odincovu (2 reitingas). Šis 44 minutes trukęs mačas taip pat baigėsi 2:1 (21:12, 12:21, 15:12) Lietuvos dueto naudai. Penktadienį M. Barauskio ir E. Bartkaus laukia paskutinės pogrupio rungtynės su čekais Janu Kasanu ir Jakubu Dvoržaku (31 reitingas).

Lietuvai atstovaujančių septyniolikmečių merginų porai ketvirtadienį sekėsi ne taip gerai. Šeštos pagal reitingą Miglė Mazurkevičiūtė ir Irina Zobnina 0:2 (15:21, 19:21) nusileido Belgijos atstovėms Ankei Vandyckei ir Lottei Vandendriesschei. Penktadienį lietuvių laukia dvi rungtynės prieš švedes Filippą Hansson ir Stiną Rix (22 reitingas) bei lenkes Martą Pietroczuk ir Aleksandrą Stepien (11 reitingas).

Europos jaunių (iki 18 metų) čempionate dalyvauja po 32 vaikinų ir merginų komandas, suskirstytas į 8 pogrupius. Į atkrintamąsias varžybas pateks trys geriausios kiekvieno pogrupio poros.

Prieš trejus metus Europos jaunių (iki 18 metų) paplūdimio tinklinio čempionėmis tapo lietuvės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių