Quantcast

Pagrindinis „Kauno rudens“ ralio trofėjus – tituluočiausiems lenktynininkams

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kaune finišavo jubiliejinis, 45-asis ralis „Kauno ruduo 2018“, skirtas vienų žymiausiųjų automobilių sporto meistrų, brolių Arvydo ir Kastyčio Girdauskų atminimui.

Neeiline sukaktimi paženklintą ralį surengė Lietuvos automobilių klubas kartu su Tarptautine automobilių sporto veteranų asociacija ir Kauno automobilininkų klubu.

Meistriškumas nedingsta

Sporto universitete vykusioje nugalėtojų ir prizininkų pagerbimo ceremonijoje bene ryškiausiai švietė tituluočiausiojo šio ralio dalyvio, net devynis kartus laimėjusio buvusios TSRS čempiono titulą Eugenijaus Tumalevičiaus ir jo šturmano, specialiai į šį ralį iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykusio Aleksandro Chaimskio veidai.

Šis patyrusių sportininkų duetas, vairuodamas „Porsche 911“, laimėjo ne tik klubo narių įskaitą, bet ir pagrindinį ralio trofėjų – A. ir K. Girdauskų atminimo taurę. Ją, pasveikinęs visus ralio dalyvius, nugalėtojams įteikė Kauno rajono vicemeras Paulius Visockas ir vienas varžybų vadovų Gražvydas Smetonis.

Atsisveikindami su sezonu lenktynininkai džiaugėsi iškovoję ir vardines dar neseniai buvusių partnerių lenktynių trasose atminimo taures.

Ilgamečio šio ralio organizatoriaus Vidmanto Čiutelės, kurio su bendraminčiais pastangomis surengta 30 pirmųjų „Kauno rudens“ ralių, atminimo taurę išsivežė Arvydas Šėgžda su Aleksandru Kolesničenka, o Leontijaus Potapčiko – dabar Vokietijoje ir Rygoje gyvenantys Michailas Ivanovas ir Andris Zvingevicas.

Viena buvusio ilgamečio automobilių sporto organizatoriaus ir teisėjo, docento Evaldo Čerškaus taurė įteikta mišriam Edvardo Sigurindi (Graikija), dabar Izraelyje gyvenančio Juozo Leonavičiaus ir pirmąkart „Kauno rudens“ ralyje dalyvavusio, iš Kanados atvykusio jauno mokslininko Dani Beko ekipažui, o kita – Juzefui Malevskiui ir Algirdui Griciui.

Dvi taures pelnė ir svečių iš Estijos Joelio Tammekos ir Georgo Valdeko ekipažas, kuriam įteiktos buvusio ilgamečio Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidento Sigito Alesiaus ir sporto meistro Romualdo Barkausko atminimo taurės.

Bendrąją „Kauno rudens“ ralio, o kartu ir SIA2 įskaitą laimėjo Artūras ir Nojus Kupčiai, vairavę „Renault Megane“ ir visas kelio knygoje buvusias greičio ir specialiąsias slalomo rungtis įveikę per 5 min. 54,53 sek.

Antri liko Modestas Jakas su Tomu Liutkumi („Toyota Celica“, 6 min. 05.31 sek.), o trečiąją vietą ir pirmąją dailiosios lyties atstovių įskaitoje iškovojo Augustė Rupšytė ir Rūta Saladžienė, vairavusios „Volkswagen Golf“ ir trasoje sugaišusios 6 min. 24,92 sek.

Kitose klasėse pergales šventė Edvardas Zujus ir Nerijus Šeputis, Danas Gutauskas ir Monika Štaraitė, Rimgaudas Statnickas ir Rimantas Pukėnas, J. Malevskis ir A. Gricius, A. Šėgžda ir A. Kolesničenka, E. Singurindi, J. Leonavičius ir D. Belo, J. Tammeka ir G. Valdekas bei M. Ivanovas su A. Zvingevicu.        

Akį džiugino istorinė technika

„Kauno rudens“ ralio maršrutais ir vėl riedėjo istorinė technika, nagingų restauratorių ir jos puoselėtojų prikelta antrajai jaunystei ir dabar dar labiau nei anksčiau džiuginanti gerbėjų akį.

Ne tik riedėjo, bet ir varžėsi. O vertinimo komisija atsižvelgė ne tik į greitį ar tikslumą specialiose trasose, bet ir į istorinės technikos ir jos restauravimo darbų autentiškumą.

H1 grupėje pirmoji vieta pripažinta seniausiąjį, 1922 m. gamybos „Nash sport“ keturratį vairavusiam Gintautui Miškiniui, antroji – trim metais jaunesnį „Packard“ pristačiusiam Evaldui Šapalui, o trečioji – Juozui Raščiui, atvairavusiam 1939 m laidos BMW 326.

H2 grupėje pergale džiaugėsi istorinės technikos entuziastas, Lietuvos automobilių klubo šios sekcijos vadovas Šarūnas Žitkevičius, kurio pastangomis vyksta daugelis tokių renginių ir kuris šįsyk demonstravo 1931 m gamybos „Crysler CM“.

Antrąją vietą pelnė Gintautas Žičkus su 1935 m. laidos „Mercedes Benz 320“, o trečiąją – Mindaugas Miliauskas, vairavęs 1935 m. „Plymouth“.

Uoga ant pabaigtuvių torto   

„Kauno rudens“ ralis buvo ir paskutiniojo, ketvirtojo etapo šalies mini ralio čempionato lenktynės, kurių dalyviams teko įveikti 208 km ilgio, iš kurių 30 km – greičio ruožai ir specialios rungtys, trasą. Prie starto linijos išsirikiavo 59 ekipažai, o finišo liniją kirto 40.

Tarp jų – ir Kamilė Zokaitė, vienintelė lenktynių debiutantė. Ne tik finišavo, bet ir džiaugėsi pirmosiose karjeros lenktynėse SGC3 įskaitoje laimėta 5-ąja vietą tarp 11 varžovų. Nors autoritetų nelinkusi paisyti drąsi debiutantė sakė galėjusi pasirodyti ir geriau.

Tokią aukštą Kamilės vietą nemenka dalimi įtakojo ir labai patyrusi jos šturmanė, dukart mini ralio čempionė Ilona Steponėnė, kuriai dėl jos partnerį Joną Skrebūną šį sezoną persekiojusių problemų tai buvo tik antrasis startas.

„Kamilė nestokoja nuovokos ir sveiko azarto, yra imli ir greitai perpranta klaidas, o tai – teigiami lenktynininkės bruožai“, - neprastą ateitį debiutantei prognozavo Ilona.   

Puikią pergalę bendrojoje ir SGC3 mini ralio įskaitose iškovojo Vytauto Venclovo ir Stepono Mickevičiaus ekipažas, su BMW trasoje sugaišę 22 min. 53,5 sek.

Tik 6,1 sek. nuo nugalėtojų atsilikę antrąja vieta ir pirmąją SGC4 klasėje džiaugėsi Justinas Kvaraciejus su Martynu Bingeliu, vairavę „Subaru Impreza“.

Irgi „Subaru Impreza“ tramdę ir trasoje sugaišę 23 min. 15,6 sek. Benas Strumskis su Žydrūnu Karpavičiumi šventė pergalę OC klasėje ir liko treti bendrojoje įskaitoje.

SGC 1 klasėje pergale džiaugėsi Aurimas Margevičius su Evelina Drilingiene, SGC 2 – Aleksandras ir Tomas Rakauskai, SGC I – Vidmantas Petronis su Alfonsu Stasiūnu, IS – Artūras Stelionis su Domu Sabaičiu, o veteranų – Darius ir Benas Venskai.

Ir mini ralio pirmenybių dalyviai apdovanoti žymių šalies sportininkų ir sporto organizatorių atminimo taurėmis.

„Kauno rudens“ pirmojo ralio laimėtojo Romo Jakučionio taurę iškovojo J. Kvaraciejus su M. Bingeliu, Daliaus Juozelskio – Nerijus ir Gintaras Mikalauskai, Rimo Baltrušio-Baltrušaičio – Lukas Gordonas su Eriku Sevriukovu, E. Čerškaus – V. Venclovas su S. Mickevičiumi, o S. Alesiaus - Aidas Valuckas su Mariumi Nauburaičiu. 

Surinkę 67 taškus komandinę „Kauno rudens“ ralio įskaitą laimėjo „Kauno autoklubo“ sportininkai.

Antra su 58 taškais liko „KTK Racing Division“ ekipa, o trečioji vieta atiteko „Pilėnai Racing“ lenktynininkams, pelniusiems 43 taškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių