Quantcast

Motociklininkai ir policija vienijasi: ketvirtadienį Kačerginėje – bendri mokymai

  • Teksto dydis:

Lietuvoje, kaip ir kitose šalyse, kasmet į kelius išrieda vis daugiau policijos pareigūnų, apsirūpinusių motociklais, o ne automobiliais. Tam priežasčių toli ieškoti nereikia: motociklu lengviau pasiekti sunkiau automobiliu privažiuojamas vietas, įveikti kamščius, ar tiesiog greičiau pasiekti įvykio vietą.

Kaip ir sportininkams, taip ir policijos pareigūnams, patys įgūdžiai neatsiranda: juos reikia gerinti, tobulinti mokantis tiek teorinio pagrindo, tiek praktikos elementų. Kaip bebūtų, būtent pareigūnams tenka lakstyti gatvėmis sportiniu rėžimu. Siekiant visokeriopai augti ir tobulėti, Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, kartu su motociklų sporto renginių organizatoriais „Navas racing club“ ir vairavimo mokykla „ARV – Auto“ ketvirtadienį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje organizuoja mokymus, susidedančius iš teorijos paskaitų ir praktinių važiavimų.

Kaip teigiama policijos pranešime, įvertinus liūdną avarijų ir žuvusių motociklistų statistiką, ketvirtadienį nuo 14:00 valandos iki 17:00 Kačerginėje rinksis savo sričių specialistai, siekdami pasidalinti turimais įgūdžiais. Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdyba, bendradarbiaudama su motociklų plento žiedo sporto profesionalais „Navas Racing Club“ ir vairavimo mokykla „ARV – Auto“ organizuoja prevencinę priemonę „Lietuvos kelių policijos pareigūnų vairavimo tarnybiniais motociklais įgūdžių gerinimas“. Kaip teigiama, mokymai skirti ir paprastiems motociklistams, norintiems gerinti įgūdžius, ir Lietuvos kelių policijos pareigūnams, reaguojantiems į pranešimus.

Planuojama, kad teorijos mokymus ves Linas Navickas, „Navas Racing Club“ vadovas, o praktinius mokymus – Vidas Stankevičius, Lietuvos plento žiedo čempiono titulą turintis sportininkas. Jo teigimu, mokymų ir norinčių tobulėti skaičius kasmet džiugina.

„Kasmet mes stengiamės organizuoti nemokamus mokymus visiems, norintiems augti ir motociklus vaikyti ten, kur galima – uždaroje tam paruoštoje trasoje, o ne gatvėse. Pastebėjome, kad besidominčių skaičius auga, sportininkai tampa labiau disciplinuoti, kiek kitaip pradeda vertinti ir patį motociklą, ir lakstymą, ir saugumą. Tai tik džiugina. Dar smagiau darosi tuomet, kad tokių renginių, kurių vienas įvyks ketvirtadienį, mažiname ir atskirtį tarp sportininkų ir policijos pareigūnų. Vietoj karo keliuose – visi kartu susitinkame mokytis ir tobulėti“, – mintimis apie renginį dalinosi sportininkas ir vienas organizatorių Vidas Stankevičius.

Mokymų renginys vyks nuo 14:00 – 17:00 valandos, Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Visų dalyvių laukia 20 minučių paskaitos, kurioms užtvirtinti skirta 20 minučių praktikos važiuojant trasoje. Patirtimis su naujokais dalinsis vairavimo instruktoriai ir sportininkai – profesionalai. Renginys tiek žiūrovams, tiek dalyviams – nemokamas.

Po trijų valandų mokymų, visus norinčius palakstyti trasoje organizatoriai kviečia pasilikti ir dalyvauti paskutiniame šį sezoną moto-vakare „Gazo terapija“.

Daugiau apie ketvirtadienio renginius – organizatorių interneto svetainėje www.nrc.lt ir socialinio tinklapio „Facebook“ paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių