Quantcast

LTOK pagerbė kilnaus sportinio elgesio laureatus ir jubiliatus

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė įteikė LTOK garbės diplomus 2015 m. Lietuvos kilnaus sportinio elgesio laureatams ir pagerbė Lietuvos sportui nusipelniusius jubiliatus.

Lietuvos kilnaus sportinio elgesio komitetas kasmet apdovanoja iškilius Lietuvos sportininkus ir sporto darbuotojus, skleidžiančius kilnaus sportinio elgesio vertybes Lietuvoje. Komitetui, kuris priklauso pasauliniam judėjimui „Fair Play“, vadovauja LTOK viceprezidentas, Monrealio olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas, filosofas, rašytojas, daktaras Arvydas Juozaitis.

Sveikinimo kalboje laureatams A.Juozaitis pabrėžė, kad mokytojai ir treneriai yra tie žmonės, kurie jaunajai kartai įdiegia kilnaus elgesio principus.

2015 M. LIETUVOS KILNAUS SPORTINIO ELGESIO LAUREATAI

Feliksas Paškevičius – treneris, teisėjas, gydytojas, sporto visuomenininkas, rašytojas ir poetas, kuris savo nuveiktais darbais, svariu indėliu ir meile sportui rodo kilnaus elgesio pavyzdį sportininkams ir visuomenei, daug prisideda prie regbio ir žolės riedulio sporto šakų plėtros Lietuvoje.

Kęstutis Česaitis – Šilalės sporto mokyklos treneris ekspertas, kūno kultūros mokytojas ekspertas, kurio ugdytiniai – Lietuvą garsinantys dviratininkai Ramūnas Navardauskas ir Ernesta Strainytė. Sukauptą patirtį treneris naudoja motyvuodamas mokinius sportuoti, daug pastangų deda skiepydamas mokiniams pasididžiavimą savo mokykla, gyvenamąja vieta bei savo kraštu.

Romualdas Blaževičius – trijų žiemos sporto šakų Tarptautinės kategorijos teisėjas (greitojo čiuožimo, slidinėjimo ir biatlono). Kiekvienų varžybų metu p. Romualdas jaunuosius sportininkus moko sąžiningumo, taisyklių laikymosi ir pagarbos varžovui.

Tatjana Stankevičienė – Palangos Vlado Jurgučio mokyklos kūno kultūros mokytoja metodininkė. Tatjana nuolat savo asmeniniu pavyzdžiu ugdo kilnias mokinių vertybes – sąžiningumą ir atkaklumą, o savo veikla bei elgesiu yra pavyzdys jauniems sportininkams, ugdytiniams ir bendruomenės nariams.

Severinas Čėsna – Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos mokytojas metodininkas, puikiai išmanantis dėstomą dalyką, besidomintis mokymo naujovėmis ir taikantis jas praktikoje. Ugdytinių ir mokytojo santykiai grindžiami glaudžiu ir šiltu bendradarbiavimu. Mokiniai mielai sportuoja p. Čėsnos lengvosios atletikos būrelyje, pasiekia puikių rezultatų Lietuvos mokyklų žaidynėse ir tarptautinėse pirmenybėse.

Eugenijus Ivanauskas – ilgametis Šilalės r. Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos kūno kultūros mokytojas, kurio darbo stažas ir pasiekimai liudija apie pasišventimą darbui ir kandidato indėlį ugdant jaunąją kartą. E. Ivanauskas ir šiuo metu yra aktyvus visų Kvėdarnos miestelyje vykstančių renginių dalyvis, Kvėdarnos miestelio bendruomenės centro valdybos narys. Mokytojas savo pavyzdžiu ir darbais bei įkvepiančiomis kalbomis ugdo žmonių patriotinius ir pilietinius jausmus.

Gintautas Statkevičius – Marijampolės apskrities bokso federacijos prezidentas. 2015 m. Marijampolėje organizavo tarptautinį bokso turnyrą tarp Lietuvos ir Lenkijos sportininkų. Visos surinktos lėšos už bilietus į varžybas ir vėliau vykusio aukciono metu buvo skirtos vėžiu sergančio berniuko gydymui.

Nerijus Kazlauskas – dirba oro gynybos batalione Šiauliuose. Nuo 2015 m. savo bendruomenei organizuoja nemokamas mankštas, subūrė grupę norinčių sportuoti žmonių, šios grupės narių skaičius nuolat auga. Niekada anksčiau nesportavę žmonės dalyvauja masiniuose bėgimuose, reguliariai mankštinasi ir yra dėkingi Nerijui, kuris ir toliau neatlygintinai juos treniruoja, skatina būti fiziškai aktyviais.

Renginio metu Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas ir LTOK viceprezidentas Romualdas Bakutis treneriui Kęstučiui Česaičiui pranešė džiugią žinią – federacija nusprendę trenerį kaip federacijos atstovą deleguoti į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

LTOK APDOVANOJIMŲ LAUREATAI

Antanas Algimantas Vaupšas – XVIII olimpiados žaidynių Tokijuje dalyvis, šuolio į tolį rungtyje iškovojęs 14 vietą, daugkartinis Lietuvos čempionas ir rekordininkas, iškilus sporto žurnalistas, sporto renginių organizatorius ir Lietuvos olimpiečių asociacijos narys apdovanotas LTOK prizu „Citius.Altius.Fortius“.

Arūnas Vieta – XXV olimpiados žaidynių Barselonoje dalyvis vienviečių baidarių 500 m ir 1000 m distancijų varžybose užėmęs 9 vietą, daugkartinis pasaulio ir Lietuvos baidarių irklavimo čempionas, apdovanotas LTOK medaliu „Už nuopelnus olimpizmui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių