Quantcast

„LTeam“ festivalis į Druskininkus grąžino žiemą

  • Teksto dydis:

Nors vasaris pašykštėjo sniego, šeštadienį Druskininkų „Snow areną“ pakilia ir sportiška nuotaika užpildė trečiasis „LTeam“ olimpinis žiemos festivalis.

Festivalį organizavęs Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) dėl šiltos žiemos iš festivalio programos išbraukė tik lygumų slidinėjimą, kurį pakeitė „SkiErg“ treniruoklio turnyru, ir „Snaigės“ žygį – vietoje jo festivalio dalyviai galėjo rinktis šiaurietišką ėjimą. Bėgimai, orientavimosi varžybos, parodomosios ledo ritulio, greitojo čiuožimo ir akmenslydžio (kerlingo) varžybos, dailiojo čiuožimo ir snieglenčių sporto atstovų pasirodymai vyko kaip planuota. Šiais metais ektsremalaus sporto mėgėjai galėjo išbandyti ir naują pramogą – įkopti į 8 m aukščio ir 24 m pločio ledo sieną. Iš viso įvairiose rungtyse varžėsi apie 2 tūkst. vaikų ir suaugusiųjų – tai yra dvigubai daugiau žmonių nei pernai.

Festivalio dalyvius sveikino LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Druskininkų meras Ričardas Malinauskas ir „Snow arenos“ direktorius Andrius Stasiukynas. Olimpinio festivalio ugnis ir vėliava iki „Snow arenos“ keliavo pro gražiausias Druskininkų vietas, deglą estafetėje nešė jaunieji Druskininkų sporto centro auklėtiniai bei Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės nariai – maratonininkas Ignas Brasevičius ir greitojo ėjimo atstovas Normantas Petriša.

Po atidarymo ceremonijos kartu su festivalio dalyviais apšilimą prieš bėgimus darė olimpiečiai Saulius Ritteris ir Egidijus Balčiūnas. 10 km bėgime dalyvavo ir irkluotojas, olimpinės rinktinės kandidatas Dominykas Jančionis.

Festivalio metu įvyko Lietuvos mokyklų žaidynių finalai, kuriose dalyvavo daugiau nei trys šimtai vaikų iš 15 Lietuvos miestų. Žaidynių finaluose dalyvavo ir jaunieji olimpiečiai, kurie vasario 12-21 dienomis Lietuvai atstovaus jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse Lilehameryje (Norvegija). Vilniaus Jėzuitų gimnazijos garbę gynė kalnų slidininkė Eglė Augustaitytė, o snieglentininkas Aras Arlauskas rinko taškus Raudondvario gimnazijai. Lietuvos mokyklų žaidynių nugalėtojams LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė įteikė medalius, o bendrovės „Maxima LT" įvaizdžio departamento direktorė Inga Romanovskienė sportiškas dovanas.

Festivalio metu vyko ir LTOK partnerių taurės varžybos, kurioje dalyvavo 10 komandų – LTOK rėmėjai, partneriai, sporto žurnalistai. Sportinę dvasią palaikė ir LTOK darbuotojų komanda, tačiau renginio organizatorių rezultatai į bendrą įskaitą traukiami nebuvo. Didžiausias komandas taurės varžybose subūrė bendrovės „Audimas“, „Nike“, „Coca-Cola“, „Sportland“, „Novaturas“ ir sporto žurnalistai. Nugalėtojų taurė atitetko „Sportland“ komandai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių