Quantcast

LPOK prezidentas M. Bilius: nuostabu matyti, kad auginame pamainą

  • Teksto dydis:

Šeši Lietuvos sportininkai, iškovoję net aštuonis medalius 2018 m. Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate, pirmadienį Vyriausybės rūmuose apdovanoti Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio.

Premjeras apdovanojo svečius padėkomis ir medaliais „Už sporto laimėjimus“. Sportininkams ir treneriams įteikta Lietuvos vėliava.

„Savo pasiekimais ir pergalėmis jūs įkvepiate aplinkinius ne tik gyventi sveikai, sportuoti, bet ir didžiuotis savo tėvyne - Lietuva. Simboliška ir nepaprastai džiugu: šiemet Lietuvos valstybingumo šimtmečio metais pasaulio ir Europos suaugusiųjų ir jaunimo čempionatuose laimėta 100 medalių! Tad nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šie metai sportininkams, jų treneriams, kitiems jų rinktinių nariams - gydytojams, sporto mokslininkams, kineziterapeutams, komandų vadovams tokie sėkmingi“,- sakė premjeras.

Šventėje Vyriausybės rūmuose taip pat dalyvavo svarbiausių šalies sporto organizacijų vadovai, tarp jų - Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) prezidentas Mindaugas Bilius.

„Man tai - pirmi apdovanojimai, kuriuose dalyvauju jau ne kaip sportininkas. Bet dėl to džiaugsmo ne mažiau, o net daugiau. Nuostabu matyti, kad auginame pamainą, kuri savo noru, ryžtu ir meistriškumu nenusileidžia vyresniems sportininkams, lygiuojasi į juos ir nori juos pranokti. Tokios akimirkos kaip šios - atlygis jiems už sunkų darbą ir pasiaukojimą garsinant Lietuvos vardą. Sveikinu visus ir linkiu, kad tokie momentai suteiktų dar daugiau įkvėpimo siekti naujų aukštumų“, - sakė M. Bilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių