Quantcast

Lina Brazdeikytė: „Tereikia tikėti savo jėgomis ir kautis“

Europos moterų krepšinio čempionato antrojo etapo kovas penktadienį pradės F grupės komandos, tarp jų - ir Lietuvos rinktinė.

Be įskaitinių taškų į antrąjį etapą patekusios lietuvės šiandien 20.15 val. kovos su viena čempionato favoričių Prancūzijos rinktine. „Svarbiausia Lietuvos krepšininkių užduotis siekiant pergalės bus griauti prancūzių komandinį žaidimą“, - dienraštis „Vilniaus diena“ citavo Lietuvos rinktinės strategą Rūtenį Paulauską.

„Vilniaus dienai“ būsimąjį mačą pakomentavo buvusi Lietuvos rinktinės kapitonė Lina Brazdeikytė, daugelį metų žaidusi Prancūzijos klubuose: „Lengva mūsiškėms tikrai nebus. Prancūzės yra labai stiprios fiziškai, turi galingas vidurio puolėjas, kurios yra judrios, techniškos. Žaidimui diriguoja patyrusi įžaidėje C.Dumerc, komandoje netrūksta metikių. Treneris gali remtis 12 žaidėjų, todėl prancūzės visas 40 min. palaiko didelę spartą, žaidžia atletišką krepšinį. Kai į Prancūzijos klubus atvyksta žaidėjos iš Rytų Europos, visos pirmus metus verkia, kad negali net priartėti prie baudos aikštelės. Tačiau prancūzes mūsų rinktinė gali įveikti, tik reikia labai gerai gintis ir vienas prieš vieną, ir su pagalba. Puolant mūsų žaidėjos turi būti pasirengusios improvizacijoms, nes prancūzų treneriai būna labai gerai parengę namų darbus ir visas varžoves išstudijavę iki smulkmenų. Visi žinome, kad Lietuvos krepšininkės geriau žaidžia su stipriomis priešininkėmis, todėl viskas įmanoma. Tereikia tikėti savo jėgomis ir kautis.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių