Quantcast

Lietuvos vandens motociklų čempionato starte – penkių šalių pilotai

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Birštone prasidėjo atvirasis Lietuvos vandens motociklų čempionatas. Šiemet į varžybas susirinko net penkių valstybių pilotai, o organizatoriai džiaugėsi itin gausiu naujokų būriu.

Pirmajame čempionato etape Nemune ties Birštonu varžėsi Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos bei Ukrainos pilotai.

Ryškiausios žvaigždės

Birštone varžėsi ir geriausi Lietuvos pilotai – ką tik iš Pasaulio čempionato etapų sugrįžę Mindaugas Jačiauskas ir Gediminas Leonas. Tiesa, pastarajam dėl techninių gedimų finišo pasiekti nepavyko.

Techninės problemos neaplenkė ir kitų komandų.

„Pirmas etapas „Getnord” komandai nebuvo labai sėkmingas. Dėl techninių gedimų praradome lyderių pozicijas, nors pirmavome. Sugedo tiek mano GP2 motociklas, tiek Alvydo Vasiliausko GP1 motociklas – jam teko startuoti su kitu motociklu, o man varžybas teko baigti su kitu motociklu. Tai lėmė, kad aš GP1 klasėje užėmiau antrą vietą, o GP2 – trečią. Na, o mūsų naujokas Nerijus Juodis, kuris startavo po rankos operacijos, dvitakčių klasėje užėmė antrą vietą. Mes dar jį ateityje pamatysime GP1 klasėje“, – teigė komandos „Getnord“ vadovas Tomas Gurkšnys.

Galingiausiose – GP1 ir Gp2 – klasėse dominavo Mindaugas Jačiauskas.

„GP1 ir GP2 klasėje manyta, kad aršiausia kova vyks tarp Mindaugo Jačiausko, Gedimino Leono. Labai gaila, kad dėl techninių kliūčių mes nepasipriešinome, o G. Leonas apskritai nebaigė varžybų. Na, o Mindaugas laimėjo – sveikiname!“, – teigė T. Gurkšnys.

Naujokų būrys

Skaičiuojama, kad vien sekmadienį mėgėjų slalomo varžybose startavo net trys dešimtys naujokų.

„Šiemet atvažiavo labai daug naujų žmonių iš užsienio. Jiems labai patiko šis renginys – Birštone apdovanojimai vyksta scenoje, žiūrovų daug, trasa puikiai matoma nuo kranto. Tiek žiūrovui, tiek plaukiančiam Birštonas yra labai puiki vieta“, – teigė T. Gurkšnys.

„Man labiausiai patiko, kad turėjome net 30 naujokų – tai yra mūsų sporto ateitis ir tai yra nerealu. Tas labai nudžiugino. Na, o man varžybos sekėsi puikiai – pirmos vietos GP1 ir GP2 klasėse. Mūsų komandoje važiavo ir naujokas Tomas Mikavičius – tikiuosi, jo laukia puiki ateitis. Reikia pripažinti, kad mes Lietuvos čempionatui nesusikoncentruojame 100 procentų. Mūsų tikslas yra sudaryti konkurenciją visiems, kad jie labiau stengtųsi. Mano asmeniškai tikslas yra pasaulio čempionatas. Gali atsitikti taip, kad paskutinio Lietuvos čempionato etapo metu mano motociklas bus Kinijoje. Tai nerealu siekti Lietuvos čempiono vardo ir nedalyvauti viename iš trijų etapų“, – kalbėjo M. Jačiauskas.

Apdovanojimų iškovojo ir Marijampolės komanda. 

„Pirmas etapas buvo tikrai neblogas, sportininkai liko patenkinti. Iš Birštono į Marijampolę parsivežėme keturis trofėjus. Tai tikrai neblogas rezultatas. Slalomo profesionalų grupėje aš užėmiau antrąją vietą, į priekį praleidęs tik komandos draugą. Aplenkėme netgi Lenkijos sportininkus. Iš tiesų pirmas etapas nuteikę optimistiškai“, – teigė komandos DTM vadovas Dainius Tareila.

Beje, DTM gretose startavo vienintelė dalyvė moteris – Jūratė Brazauskaitė naujokų klasėje netgi aplenkė vieną dalyvį vyrą.

Šiemet čempionate debiutuoja „Motobrolių“ komanda.

„Tai mūsų debiutas čempionate – mes šiame sporte esame visiški naujokai. Kelerius metus šį sportą žiūrėjome nuo kranto, vėliau dalyvavome mėgėjų slalomo varžybose. Šiemet jau įsigijome techniką – mūsų tikslas buvo per kelerius metus turėti savo lenktynininką. Sekėsi dvejopai. Viena vertus, gerai, kad lenktynininkas Mantas Lukšys jam iškeltus uždavinius įvykdė. Tikslai buvo labai paprasti – pasiekti finišą, nesudaužyti technikos, nesusižeisti pačiam ir nesužeisti kitų. Mūsų lenktynininkas taip pat naujokas, todėl startavome naujokų klasėje. Tai buvo visiškai žvalgybinės varžybos. Norime suprasti, kaip šis sportas veikia, kokio reikia pasiruošimo ir panašiais. Mes padarysime savo išvadas. Kita vertus, finišavome paskutiniai. Mes norėjome, kad pilotas kiekvieną ratą plauktų kuo greičiau ir įveiktų pats save. Jis tą tikslą įvykdė. Tai, kad mes neaplenkėme varžovų rodo, kad mums dar reikia daug dirbti“, – teigė komandos „Motobroliai“ vadovas Kazimieras Čeponis.

Lietuvos čempionatą sudaro trys etapai.

Lietuvos čempionato pirmojo etapo prizininkai

GP1 klasė

1. Mindaugas Jačiauskas (Automotospindesys) 45 taškai

2. Tomas Gurkšnys (Getnord) 38

3. Audrius Piktys ( Automotospindesys) 36.

GP2 klasė

1. Mindaugas Jačiauskas (Automotospindesys) 50 taškų

2. Alan Kolodzejek (Aquamariner) 36

3. Tomas Gurkšnys (Getnord) 29.

GP4 Spark klasė

1. Georgij Sacharov (UJST) 50 taškų

2. Ilja Vasilenko (UJST) 40

3. Janis Burka (Burka Racing) 29.

Naujokų klasė

1. Ahti Kurg (Marico Racing) 45 taškai

2. Ricardo Bortkevits (Marico Racing) 41

3. Aidas Eidukaitis (DTM) 36.

Retro 2T klasė

1. Janis Burka (Burka Racing) 50 taškų

2. Nerijus Juodis (Getnord) 40 taškų

3. Tomas Mikavičius (Automotospindesys) 32.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių