Quantcast

Lietuvos šokėjų poros – reitingo viršūnėje

  • Teksto dydis:

Rugsėjo mėnesį prasidėjęs naujasis sportinių šokių sezonas Lietuvos atstovams žada kaip niekada daug pergalių. Pirmuosius tris naujojo sezono savaitgalius Lietuvos šokėjai aktyviai dalyvavo įvairiose tarptautinėse varžybose, kuriose tapo prizininkais ir finalininkais. Apie puikius Lietuvos šokėjų pasirodymus liudija ir pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingas, kuriame Lietuvos šokėjų poros užima labai aukštas pozicijas.

Šis reitingas indikuoja, kokią vietą šokėjų pora užima tarp visų federacijai priklausančių ir toje grupėje besivaržančių porų. Pagal WDSF sistemą, poros, patenkančios į pasaulio reitingo geriausiųjų 50-tuką, turi teisę pagal nustatytą tvarką didelėse varžybose praleisti pirmą turą ir savo pasirodymą pradėti iš karto nuo antro etapo. Šiuo metu Lietuvoje yra 14 porų, patenkančių tarp 50 geriausių savo grupių šokėjų porų.

Suaugusiųjų standartinių šokių grupės reitinge antrą vietą užima Lietuvos čempionai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas”), o penktą – šalies vicečempionai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa”).

Pirmą poziciją reitinge užima pasaulio čempionai Dmitrijus Žarkovas ir Olga Kulikova iš Rusijos, o trečia vieta atitenka pasaulio vicečempionams vokiečiams Simonei Segatori ir Annettei Sudol.

Į geriausiųjų 50-tuką šioje grupėje taip pat patenka ir 20-ą vietą užima Tomas Fainšilas ir Violetta Pasmetnaja (Kauno „Editos Daniūtės šokių studija”) bei 42-oje pozicijoje esantys Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė (Gargždų „Rolina”). Grupės reitingo lentelėje yra užregistruotos 2229 poros.

Suaugusiųjų 10-ies šokių grupės reitinge antrą vietą užima šios grupės Lietuvos čempionai Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė (Kauno „Rolo” - „Sūkurys”). Lietuvos šokėjai nusileidžia tik rusams Mstislavui Kazakovui ir Alenai Kazakovai, o trečią vietą čia užima Michailas Koptevas ir Aleksandra Atamantseva, taip pat iš Rusijos. Šios grupės reitinge užregistruota 250 porų.

Suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupės reitingo lentelėje Lietuvos čempionai Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Vilniaus „Ratuto”) užima 24-ą vietą.

Aukščiausias pozicijas šioje grupėje užima Armenas Caturjanas ir Svetlana Gudyno iš Rusijos (1 vieta), Moldovos atstovai Gabriele Goffredo ir Anna Matus (2 vieta) ir vokiečiai Timuras Imametdinovas ir Nina Bezzubova (3 vieta). Šios grupės pasaulio reitinge yra 2764 poros.

Jaunimo standartinių šokių grupėje penktą vietą užima Einoras Degutis ir Areta Šeškaitė (Gargždų „Rolina”), 10-ą vietą Karolis Michalis Tomeckis ir Domilė Šemeškevičiūtė (Kauno „Sūkurys”), 17-ą Andrejus Kovalevas ir Veronika Samuolytė (Kauno „Editos Daniūtės šokių studija”), 34-ą Simonas Seikauskas ir Liucija Norušaitė (Panevėžio „Rumba”), 46-ą Nedas Mejeras ir Benita Kvietkauskaitė (Panevėžio „Rumba”), o 48-ą Gedvinas Meškauskas ir Ugnė Bliujūtė (Kauno „Sūkurys”).

Šios grupės lyderiai – rumunai Paulas Rednicas ir Roxana Lucaciu (1 vieta), Denisas Gudovskis ir Dana Megija Morite iš Latvijos (2 vieta) bei Rusijos atstovai Maksimas Pugačevas ir Kira Oksas (3 vieta). Grupės reitinge yra užregistruotos 1068 poros.

Jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje E.Degutis ir A.Šeškaitė užima devintą, o Edvinas Ringys ir Aistė Survilaitė (Tauragės „Spindulys” – Klaipėdos „Žuvėdra”) 28-ą vietą.

Šioje grupėje aukščiausias pozicijas užima D.Gudovskis ir D.M.Morite (1 vieta), rusai Dmitrijus Kulebakinas ir Marija Černyk (2 vieta) ir Aleksejus Korobčenko ir Anaita Abramian, taip pat iš Rusijos (3 vieta). Grupės reitingo lentelėje yra 1382 poros.

Senjorų I standartinių šokių grupės reitinge Tomas Rimkus ir Nerija Surblytė-Rimkienė (Kauno „Kaspinas”) užima 11-ą, o Nerijus Stukas ir Laura Montvilaitė (Kauno „Kaspinas”) 34-ą vietą.

Šios grupės reitingo lentelės lyderiai – Michalas Mladekas ir Sarka Hesova iš Čekijos, antroje pozicijoje yra Vengrijos atstovai Csongoras Baloghas ir Anita Szabo, o trečią poziciją užima rusai Vitalis Rogačevskis ir Oksana Skripnik. Grupės reitinge užregistruotos 476 poros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių