Quantcast

Lietuvos rinktinė tarptautiniame vandensvydžio turnyre Elektrėnuose buvo antra

Elektrėnuose baigėsi tarptautinis vandensvydžio taurės turnyras, skirtas žymaus praeityje vandensvydininko, diplomato Rimanto Tonkūno atminimui. Turnyre dalyvavo Baltarusijos, Moldovos, Lietuvos rinktinės bei Ukrainos sostinės Kijevo komanda.

Pirmąją varžybų dieną Baltarusija įveikė Kijevo vandensvydininkus 12:8, o Lietuvos rinktinė po atkaklios kovos 9:6 (1:3, 2:0, 3:0, 3:3) privertė pasiduoti Moldovos ekipą. 4 įvarčius nugalėtojams pelnė Egidijus Sutkus, 2 - Norvydas Zapustas.

Antrą turnyro dieną Baltarusija 14:8 nugalėjo Moldovą, o Lietuvos rinktinė, vadovaujama trenerių Nerijaus Papaurėlio ir Tadeušo Pašuko, po įtemptos ir permainingos kovos sužaidė lygiosiomis 11:11 (5:6, 3:2, 2:1, 1:2) su Kijevo komanda. 4 įvarčius turnyro šeimininkams pelnė Antonas Sugoniakas, po 2 - Egidijus Sutkus, Julius Goštautas ir Kęstutis Dūda, 1 - Tautvydas Šimanskas.

Baltarusijos komanda jau buvo užsitikrinusi vietą superfinale, kuris vyko sekmadienį, o lietuviams bei ukrainiečiams po vakarinių varžybų galėjo tekti skaičiuoti įvarčius. Ukraina 10:2 sutriuškino Moldovą, tad įvarčių santykis tapo svečių naudai. Tačiau skaičiuoti įvarčių neprireikė - Lietuva su Baltarusija sužaidė lugiosiomis 10:10 (4:1, 2:1, 2:5, 2:3) ir pateko į superfinalą. 3 įvarčius Lietuvos ekipai pelnė Antonas Sugoniakas, po 2 - Egidijus Sutkus ir Julius Goštautas, po 1 - Norvydas Zapustas ir M.Pelakauskas.

Pasak pranešimo, Tiek rungtynės dėl III vietos tiek superfinalas dėl I vietos nebuvo malonus akiai. Ukraina nesunkiai 3:1 įveikė Moldovą, o Baltarusija beveik be pasipriešinimo sutriuškino šeimininkus net 10:3.

Geriausiu turnyro vartininku pripažintas Lietuvos rinktinės žaidėjas Andrejus Pometka.

Jau nuo sausio mėnesio Lietuvos rinktinė pradės ruoštis Europos čempionato atrankos varžyboms. Po Barselonoje (Ispanija) vykusio burtų traukimo paaiškėjo, kur ir su kuo žais Lietuvos nacionalinė rinktinė. Burtai lėmė, kad lietuviai I turo varžybas žais Turkijoje vasario 6-8 dienomis, kartu su kaimynais baltarusiais, vokiečiais bei varžybų šeimininkais turkais. Antrasis turas vyks tik spalio mėnesį, o kur vėlgi lems burtai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių