Quantcast

Lietuvos rankininkai – kitame pasaulio čempionato atrankos etape

  • Teksto dydis:

Nacionalinė Lietuvos vyrų rinktinė pergalingai baigė pasaulio čempionato atrankos etapą Klaipėdoje. Paskutinę varžybų dieną, kuomet ir sprendėsi kelialapio į kitą etapą likimas, lietuvaičiai latvius nugalėjo 29:27.

Pirmajame kėlinyje Lietuvos rinktinei net kelis kartus buvo pavykę atitrūkti trijų įvarčių skirtumu, tačiau tos persvaros Lietuva neišsaugodavo ir latviai atsilikimą panaikindavo. Paskutinę pirmojo kėlinio minutę latviai netgi pirmavo 15:14, tačiau su sirena metimą praktiškai iš vidurio aikštės atliko Mindaugas Dumčius ir prieš ilgąją persvarą išlygino rezultatą 15:15.

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinė jau vertėsi be pirmajame kėlinyje susižeidusio Vaidoto Groso, tačiau jau pirmosiomis antrojo kėlinio minutėmis lietuviai vėl atitrūko nuo varžovų. Viso antro kėlinio metu komandas skyrė 2-4 įvarčių skirtumas ir šios tendencijos išsilaikė iki pat rungtynių pabaigos. Nors latviai su Dainiu Krištopansu priešakyje susitikimo pabaigoje dar bandė kilti į šturmą, tačiau lietuviai pergalės jau nepaleido.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju išrinktas traumą patyręs Vaidotas Grosas, kuriam taip savotiškai padėkota už ilgus metus atstovaujant nacionalinei Lietuvos vyrų rinktinei. Tuo pačiu buvo apdovanotas ir geriausias 2017 metų Lietuvos rankininkas Aidenas Malašinskas, kuris ir šiandien buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinėje

Iki pasaulio čempionato Danijoje bei Vokietijoje Lietuvos rinktinei beliko vienas žingsnis. Artimiausiu metu bus ištraukti burtai, po kurių paaiškės mūsų varžovas kitame etape. Jais taps viena iš ekipų, kurios šiuo metu žaidžia Europos pirmenybėse Kroatijoje.

Lietuva: Aidenas Malašinskas 10, Mindaugas Dumčius 6, Rolandas Bernatonis ir Laurynas Palevičius po 4, Gintaras Cibulskis 2, Skirmantas Plėta, Gabrielius Virbauskas, Karolis Stropus po 1.

Latvija: Aivis Jurdzs 10, Dainis Kristopans 6,  Austris Tuminskis 4 Nils Kreicbergs ir Egils Politers po 2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P

P portretas
Šaunuoliai! Linkiu pakliūti į pasaulio čempionatą, vyrai to tikrai verti

rzh

rzh portretas
Ačiu Vyckai už super fotkes!

Sirgaliai iš kauno

Sirgaliai iš kauno portretas
šaunuoliai vyrai. Sveikinu. Susitelkimo, draugiškumo ir būsimų pergalių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių