Quantcast

Lietuvos parolimpinės misijos vadovas išvyko į Braziliją

  • Teksto dydis:

Antradienį Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes Brazilijoje išvyko Lietuvos parolimpinės misijos vadovas Gintaras Zavadckis, kuris iki sportininkų atvykimo privalo išspręsti iškilusias problemas ir patikrinti – ar rinktinės nariams sudarytos tinkamos gyvenimo ir treniruočių sąlygos.

„Trys Lietuvos parolimpinės delegacijos nariai juda su vežimėliais. Užsakėme tris jiems pritaikytus kambarius, kuriuose turi būti platesnės durys, pritaikytas įvažiavimas į dušą, tualetą bei specialios rankenos. Nuvykęs anksčiau privalau patikrinti, ar viskas atitinka mūsų organizatoriams pateiktus reikalavimus“, - pasakojo G. Zavadckis.

Biudžetą mažinantys Rio parolimpiados organizatoriai prieš pat išvykimą pateikė siurprizą, kad Lietuvos delegacijai suteikia du automobilius, bet abu – be vairuotojų.

„Parolimpinių žaidynių metu vyksta daugybė oficialių susitikimų, kur man, kaip misijos vadovui ir nacionalinio parolimpinio komiteto atstovui, privalu dalyvauti. Kaip aš, būdamas vežimėlyje, tai padarysiu be vairuotojo?“, – šia problemą Rio pasiruošęs spręsti G. Zavadckis.

Pekino ir Londono parolimpinėse žaidynėse Lietuvos misijos vadovu buvusio G. Zavadckio patirtis rodo, kad daugiausia problemų kyla dėl konkrečių gyvenimo ir treniruočių sąlygų pritaikymo neįgaliesiems.

„Nuvykus į Pekino parolimpines žaidynes, nebuvo rankenų neįgaliesiems, stovėjo sulaužytų baldų, kai kur neveikė santechnika, nebuvo interneto ryšio. Londone naktį su savanoriais keliavome per sandėlius, nes prieš pat atvykstant Lietuvos delegacijai kambariuose dar nebuvo antklodžių, mat „logistika vėlavo“, – misijos vadovo paruošiamuosius darbus dabar jau su humoru prisimena G. Zavadckis.

Pasak jo, šiemet jo laukiantys pirmieji darbai: praeiti akreditacijų ir oficialios parolimpinės aprangos inspekciją, pasirašyti visų dokumentų originalus, kurie jau buvo anksčiau nusiųsti internetu, patikrinti kambarius su visa įranga, grąžinti nepanaudotas Lietuvos atstovų akreditacijas, pasirašyti finansinius dokumentus ir kt.

Visa 25 narių Lietuvos parolimpinė delegacija – 13 sportininkų, treneriai, medikai, vadovai ir asistentai į Rio de Žaneirą išskrenda rugsėjo 1 dieną.

Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynės vyks rugsėjo 7-18 dienomis. Jose dalyvaus daugiau kaip 4000 sportininkų iš 176 valstybių, kurie susirungs 22 sporto šakų varžybose, o iš viso bus išdalinti 528 medalių komplektai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių