Quantcast

Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionate – latvių antplūdis

Savaitgalį Rokiškyje vykusio atvirojo Lietuvos vyrų ir moterų paplūdimio tinklinio čempionato antrojo etapo nugalėtojais tapo Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis bei latvės Inesė Jursonė ir Lana Sorokina.

Į vyrų varžybas Rokiškyje užsiregistravo net 21 komanda iš Lietuvos ir Latvijos, tarp jų - praėjusių metų Lietuvos čempionai ir nacionalinės vyrų rinktinės lyderiai Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis. Latvijai atstovavo vienas populiariausių šalies tinklininkų - Londono olimpinių žaidynių dalyvis Ruslanas Sorokinas, šį kartą žaidęs su partneriu Tomu Benjavu, bei Arnis Relinas su Ventu Graudinu.

Lietuvos rinktinės lyderiai ir šiame turnyre neturėjo sau lygių, per visas varžybas nepralaimėję nė vieno seto. Žiūrovų labai laukiama A. Rumševičius su L. Každailiu ir R. Sorikinu su T. Benjavu akistata įvyko jau pusfinalyje, kuriame lietuviai nepaliko latviams jokių vilčių, užtikrintai nugalėdami 2-0 (21:17, 21:12).

Puikų pasirodymą čempionate demonstravo jauna Martyno Miliuko ir Gilberto Kerpės pora. Antrame rate 0-2 (16:21, 16:21) nusileidę R. Sorikinui ir T. Benjavui, vaikinai po to laimėjo keturias iš eilės rungtynes ir iškopė į finalą. Jame M. Miliukas ir G. Kerpė lygioje kovoje 0-2 (18:21, 19:21) nusileido turnyro favoritams A. Rumševičiui su L. Každailiu ir pasipuošė sidabro medaliais.

Mažajame finale susitiko dvi latvių poros, o trečią vietą iškovojo Ruslanas Sorokinas ir Tomas Benjavas, 2-1 (17:21, 21:14, 15:8) įveikę Arnį Reliną su Ventu Graudiniu.

Į Rokiškį atvykusios trys Latvijos moterų komandos šeštadienį demonstravo užtikrintą žaidimą ir visos trys pateko tarp 6 geriausių porų, sekmadienį tęsusių savo pasirodymą. Kaip ir prognozuota, iš Lietuvos atstovių į šešetuką pateko praėjusio etapo nugalėtojos Irina Zobnina su Urte Andriukaityte, Viltė Makauskaitė ir Ieva Kazūraitytė bei 2014 m. Lietuvos čempionės Vytenė Vitkauskaitė ir Karolė Virbickaitė.

Po dramatiškos kovos tarp I. Zobninos ir U. Andriukaitytės poros bei V. Makauskaitės ir I. Kazūraitytė dueto, pasibaigusios 2:1 (21:17, 16:21, 14:16) pastarųjų naudai, pusfinalyje susitiko dvi lietuvių ir dvi latvių poros. V. Makauskaitė ir I. Kazūraitytė vėl aiškinosi santykius su V. Vitkauskaite ir K. Virbickaite, šį kartą 2-1 (14:21, 21:15, 15:11) pranašesnės buvo praėjusių metų Lietuvos čempionės, o latvės Inesė Jursone ir Lana Sorokina 2-0 (21:15, 21:12) įveikė tėvynaines Anastasiją Kravčenoką ir Agnesę Caicą.

Finale V. Vitkauskaitė ir K. Virbickaitė susitiko su tituluota Latvijos pora - 2009 m. Europos čempione Inese Jursone ir jos partnere Lana Sorokina. Latvijos komanda įrodė savo pranašumą, užtikrintai 2-0 (21:11, 21:16) įveikdamos lietuves ir iškovodamos aukso medalius. Bronzos medaliais pasipuošė Viltė Makauskaitė ir Ieva Kazūraitytė, mažajame finale dėl trečiosios vietos 2-0 (21:12, 21:14) nugalėjusios Anastasiją Kravčenoką ir Agnesę Caicą (Latvija).

Antrajį Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato etapą organizavo Rokiškio miesto bendruomenė "Velykalnis". Svetingumu pasižymintys rokiškėnai pradžiugino čempionato prizininkus, išlydėdami juos pilnais glėbiais vaišių - šakočių, sūrių, naminės duonos, medaus ir kitokių skanėstų.

Finalinis Lietuvos vyrų ir moterų paplūdimio tinklinio čempionato etapas vyks rugpjūčio 15-16 dienomis Vilniuje, "Credit24" arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių