Quantcast

Lietuvos moterų rinktinė tinklinio turnyre užėmė antrą vietą

Sekmadienį baigėsi Garliavoje vykęs tarptautinis nacionalinių tinklinio rinktinių turnyras "Lithuania Open", kuriame žaidė 4 moterų ir 2 vyrų komandos. Jame čempionėmis tapo Švedijos moterų rinktinė, o lietuvės užėmė antrą vietą.

Lietuvos vyrų rinktinė tris kartus iš eilės įveikė gruzinus.

Trečią turnyro dieną lietuvės užtikrintai 3:0 (25:13, 25:21, 25:23) nugalėjo iki tol turnyre pirmavusią Danijos rinktinę, nustumdama ją į trečią vietą.

Lietuvos vyrai dar kartą 3:0 (25:22, 25:19, 25:11) laimėjo prieš Gruzijos rinktinę.

Geriausiu žaidėju Lietuvos komandoje buvo pripažintas Andžejus Savostenokas (Veru "Danpower", Estija), o geriausia žaidėja - Viltė Makauskaitė (Jonavos "Achema-KKSC"), šiais metais susišlavusi visus įmanomus asmeninius apdovanojimus.

"Naujasis Lietuvos rinktinės treneris Aivaras Strockis labai objektyviai surinko žaidėjus pagal jų pajėgumą, o ne pagal priklausomybę kokiam nors klubui, miestui ar pagal simpatijas. Esu maloniai nustebintas tiek stovyklos, tiek paties turnyro organizavimo kokybe, dideliu dėmesiu, skirtu visoms detalėms - pradedant maitinimu, aprangomis, treniruočių bei gyvenimo sąlygomis ir baigiant pačiu požiūriu į sportininkus, bendravimą su jais. Net Schenker lyga ne visada tuo gali pasigirti", - po turnyro šnekėjo buvęs daugkartinių Lietuvos čempionų Vilniaus "Flamingo Volley" lyderis A. Savostenokas.

Visas tris dienas be keitimų žaidusi Lietuvos moterų rinktinės jungianti šešiolikmetė Vaiva Mikalkėnaitė (Kauno "Heksa") buvo kupina įspūdžių: "Nesitikėjau, kad rinktinėje teks žaisti kaip pagrindinei jungiančiajai. Maniau, būsiu atsarginė. Pradžioje labai jaudinausi, bet visa komanda mane labai palaikė, merginos nepyko, kai netiksliai pakeldavau joms kamuolį ir nuolat mane drąsino. Esu laiminga gavusi tokią galimybę, pati galėjau sužaisti geriau, bet tikiuosi, kad per šias dienas įgyta patirtis man padės ir turnyre Švedijoje jausiuosi dar tvirčiau".

Komandos draugei antrino ir Vilniaus SM "Tauro-VTC" žaidėja Gerda Grudzinskaitė: "Jau vien galimybė treniruotis drauge su nacionaline rinktine, būti jos dalimi yra didelė motyvacija dar daugiau dirbti ir stengtis. Juk mes su Vaiva net nepakliuvome į jaunių rinktinę, o trenerė Daiva Simokaitienė mus įvertino ir pakvietė į moterų rinktinę, tai reiškia, kad mes esame kažko vertos ir einame teisingu keliu".

Antradienį Lietuvos moterų tinklinio komanda išvyksta į Švediją, kur draugiškame turnyre susitiks su šeimininkių bei Norvegijos rinktinėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių