Quantcast

Lietuvos ledo ritulio rinktinė: jaunimas ir veteranai derina stygas

  • Teksto dydis:

Kovo mėnesio pabaigoje pasiruošimą pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono kovoms pradėjusi Lietuvos ledo ritulio rinktinė įžengė į lemiamą treniruočių stadiją.

Antradienį 18.10 val. ir trečiadienį 11 val. dvejas draugiškas rungtynes Elektrėnuose su Minsko „Junost“ (Baltarusija) sužaisiantys lietuviai beturi penkias dienas suderinti komandos krumpliaračius sklandžiam mechanizmo veikimui.

O derinti bus ką. Praėjusiais metais prasidėjęs rinktinės jauninimo procesas Lietuvos ledo rituliui nebus ir šiais metais lengvas. Jei komandos trenerių štabo vadas vokietis Berndas Haakė džiūgauja žiūrėdamas į puolėjų gretas, tai gynėjų pasirinkimas gerokai „kūdesnis“. Tampa įprasta, kad lyderiai dėl kovų čempionatuose negali laiku prisijungti prie rinktinės.

Pagrindiniais rinktinės gynėjais vėl bus patyrę, šilto ir šalto matę ir pasaulio čempionatų nebesuskaičiuojantys žaidėjai. Situacija tapo aštresnė ir dėl to, jog vienas geriausių pastarojo meto gynėjų Nerijus Ališauskas kartu su Karagandos „Temirtau“ ekipa sėkmingai kaunasi dėl Kazachstano nugalėtojų titulo, o serija iki keturių pergalių, jau dabar aišku, baigsis tik prasidėjus pasaulio čempionatui. Laukiamas ir 21-erių Domantas Čypas, kuris su NAHL lygoje JAV žaidžiančia „Wichita Falls Wildcats“ penktadienį dar žais trečiąsias atkrintamųjų serijos iki trijų pergalių rungtynes. Kol kas D.Čypas ir jo atstovaujamas klubas serijoje atsilieka 0:2.

Patys rinktinės žaidėjai į aplinkinių kalbas dėmesio nekreipia ir intensyviai lieja prakaitą sunkiose ir ilgose treniruotėse.

Apie žaidėjų nusiteikimą čempionatui daug pasako ir trenerio Šarūno Kuliešiaus linksma pastaba po ilgesnės pertraukos prie rinktinės vėl prisijungusiam Pijui Rulevičiui, kuriam po eilinio kieto jėgos veiksmo prie borto mestelėjo: „Pijau, ramiau, pas mus ir taip trūksta gynėjų“.

P.Rulevičius ne vienintelis, kuris į rinktinę grįžo po pertraukos. 36-erių Darius Pliskauskas į Lietuvą grįžo puikios nuotaikos ir tvirtina, jog namuose visada smagu.

„Labai geras jausmas grįžti į Lietuvą. Čia draugai, artimieji. Rinktinėje susirinko visi, dirbam noriai, nuotaikos puikios“, – kaip visada santūrus buvo D.Pliskauskas, praėjusiame sezone antroje pagal pajėgumą Didžiosios Britanijos „Premiership“ lygoje užėmęs 15 vietą rezultatyviausiųjų gretose.

Įdomų sezoną turėjo Danielius Bogdziulis, kurį karjera iš pradžių nubloškė į Tolimuosius Rytus, Sachaliną. Rusijos klubas netesėjo įsipareigojimų ir lietuvis grįžo arčiau namų, susirado klubą Lenkijoj, kur sezono pabaigoje retai lipdavo nuo ledo be rezultatyvaus taško.

„Sezonas prasidėjo prastai, baigėsi gerai. Rinktinėje nuotaikos geros, visi dirbam daug, tik va, Čižas iš Anglijos atvarė ne kokios formos. Visi kiti atrodo gerai“, – geros nuotaikos nestokojo D.Bogdziulis, nepamiršęs pasijuokti iš komandos draugo Ugniaus Čižo, kuris interviu metu erzino pašnekovą.

Praėjusiais metais rinktinė į pasaulio čempionatą Zagrebe (Kroatija) vežėsi du 18-mečius, šiais metais komanda bus ne ką vyresnė. Nors pernai daug kas rinktinį nurašinėjo dėl per lėtų gynėjų ir nepatyrusių puolėjų, lietuviai turėjo šansą netgi užimti pirmą vietą ir pakilti laipteliu aukščiau.

Tąkart paskutinėse rungtynėse puikios progos padovanoti pirmą vietą komandai neišnaudojo Arnoldas Bosas, kuris svarbų metimą atsimena su šypsena ir tikina, jog rinktinė kovos dėl pirmos vietos.

„Smagu grįžti namo ir susitikti su tėvais, draugais. Anglijoje jau nuobodoka. Čempionate kausimės tik dėl pirmos vietos. Esame patobulėję, tad kausimės dėl aukščiausių tikslų“, – sakė trečią vietą rezultatyviausiųjų sąraše „Premiership“ lygoje pajėgumą Didžiojoje Britanijoje užėmęs A.Bosas.

Treniruočių stovykloje vos aštuonis gynėjus turintys lietuviai dėl komplikuotos situacijos gynybos grandyje į rinktinės kandidatų stovyklą pakvietė ir nė 18-os dar neturintį, vienintelį su „grotomis“ komandoje dar privalantį žaisti Kostą Gusevą, kuris kaip ir vartininkas Elvinas Karla, prie komandos prisijungė tiesiai po U-18 pasaulio čempionato Korėjoje.

Vienas labiausiai patyrusių, 35-erių Rolandas Aliukonis mano, jog laukia karštas čempionatas ir anksčiau laiko vėliavos nekelia.

„Nepasakyčiau, kad mums, senukams, labai sunku. Žinoma, matosi konkurencija rinktinėje puolėjų gretose ir vaikinai stengiasi, nori būti geresni. Mes, vyresni, nejaučiam, kad labai atsiliktume. Turėjau gerą sezoną Baltarusijos čempionate, Lietuvoje, tad nesijaučiu prasčiau nei prieš metus. Rinktinę būtų galima palyginti su „Energija“, nes ir klube buvo ir patyrusių ir jaunų žaidėjų ir buvo neblogas derinys. Žinoma, labai daug kas priklausys nuo vartininkų žaidimo“, – sakė R.Aliukonis.

Vartininkų gretose taip pat neapsieita be netekčių. Ryškiausia rinktinės žvaigždė Mantas Armalis su AHL lygos JAV „Barracuda“ komanda pateko į atkrintamąsias ir lietuvis negalės padėti rinktinei.

Tačiau vartininkų treneris Arūnas Aleinikovas prie iššūkių jau pripratęs ir su trimis rinktinės kandidatais dirba itin intensyviai. Į vartininkų kasdienybę rinktinės stovykloje žvilgtelėsime vėliau.

Rinktinės kontūrai turėtų pradėti ryškėti po dviejų draugiškų rungtynių..



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių