Quantcast

Lietuvos-Latvijos diskgolfo taurę iškovojo latviai

  • Teksto dydis:

Praėjusį sekmadienį (rugpjūčio 12 d.) Pavilnių regioniniame parke vyko atsakomasis Lietuvos-Latvijos diskgolfo taurės mačas. Vilniaus etapą rezultatu 49:32 laimėjo Lietuvos diskgolfo žaidėjai. Latviai Rygos etape buvo sukaupę net 35 taškų persvarą (66:31), tad bendru rezultatu 98:80 galutinę pergalę šventė ir pereinamąją Lietuvos-Latvijos diskgolfo taurę iškovojo mūsų kaimynai.

Varžybos vyko žaidėjų akistatos principu. Visi turnyro dalyviai buvo suskirstyti į poras – lietuvis prieš latvį. Poros nugalėtojas savo šaliai pelnė 3 taškus, o pralaimėjusysis – vieną. Žaidėjai buvo suskirstyti į pajėgumo divizionus pagal jų reitingus, o tuomet poruojami – diviziono pajėgiausias lietuvis žaidė prieš pajėgiausią latvį ir t. t.

Asmeninėje įskaitoje Vilniaus etape dominavo lietuviai. Geriausią asmeninį rezultatą stipriausiųjų (841+ reitingo) divizione pasiekė Linas Strelkauskas iš Paryžiaus (Jonavos raj.). L. Strelkauskas tapo absoliučiai geriausiu turnyro žaidėju, nugalėjęs ir Rygos etape. Iki 840 reitingo divizione nugalėjo klaipėdietis Renatas Simutis, iki 750 reitingo divizione – vilnietis Mindaugas Grigaitis. Papildomame moterų divizione pergalę šventė Ieva Zvane iš Rygos.

Iš viso Vilniaus etape kovojo 52 žaidėjai, Rygos etape – 62.

Pasak varžybų organizatorius Vilniaus diskgolfo direktoriaus Skirmanto Bikelio, šiemet pirmą kartą surengtas Lietuvos-Latvijos diskgolfo mačas sulaukė didelio susidomėjimo ir pateisino lūkesčius. Kaip ir prognozuota, tarp baltų valstybių vyko atkakli intriguojanti kova, nes abiejų šalių šio sporto lygis panašus: tiek diskgolfo parkų skaičiumi (jis artėja prie 10), tiek registruotų žaidėjų skaičiumi (jų abiejose šalyse yra per 350). Kol kas diskgolfo populiarumu dar negalime varžytis su Estija, kur šis sportas jau tapo masiniu reiškiniu (skaičiuojama virš 60 diskgolfo parkų, o registruotų žaidėjų yra virš 12,5 tūkst.), tačiau pastaraisiais metais matomas progresas Lietuvoje ir Latvijoje rodo, kad diskgolfo išpopuliarėjimas tėra laiko klausimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Tikėkimės, kitais metais įvyks revanšas :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių