Quantcast

Lietuvos irklavimo federacija bendradarbiaus su LEU ir LSU

  • Teksto dydis:

Lietuvos irklavimo federacija (LIF) papildė savo partnerių gretas. LIF prezidentas Dainius Pavilionis pasirašė bendradarbiavimo sutartis su dviem Lietuvos universitetais - Lietuvos edukologijos universitetu (LEU) ir Lietuvos sporto universitetu (LSU).

Pasak pranešimo, LSU ir Lietuvos irklavimo federacija įsipareigoja bendradarbiauti vykdant bendrus projektus, susijusius su irklavimu, sukuriant bei tobulinant sportininkų ir trenerių rengimo sistemą Lietuvoje, sudarant sąlygas sportininkams ir treneriams studijuoti bei vykdyti tęstiną mokymą.

"Kartu su LSU stengsimės, kad daugiau universiteto irkluotojų dalyvautų varžybose, kad daugėtų besidominčiųjų šia sporto šaka", - sakė LIF prezidentas D.Pavilionis.

Anot jo, anksčiau LSU būdavo net ir irklavimo sporto katedra, tačiau dabar jos nebeliko. Vis dėlto, irklavimo trenerio bakalauro studijos egzistuoja.

"LSU priklauso irklavimo bazė Birštone, kuri dabar tvarkoma. Išorės remontas jau yra padarytas, dabar laukiama pinigų kitiems darbams. Anksčiau ten buvo labai gera irklavimo bazė, joje treniruodavosi net SSRS rinktinė. Žadama skirti etatą treneriui ir irklavimą Birštone atgaivinti kartu su LSU pagalba", - kalbėjo D.Pavilionis.

Tuo tarpu LEU ir LIF bendradarbiavimas padės norintiesiems įstoti į universitetą ir dirbti irklavimo treneriais. Pagal sutartį LEU įsipareigoja lengvatinėmis sąlygomis priimti keletą irkluotojų studijuoti kūno kultūrą.

Irkluotojams reikės įsipareigoti gerai mokytis, baigti studijas ir gavus atestatą ne mažiau kaip trejus metus dirbti treneriu, sporto vadybininku ar panašiai. Tokiu atveju LEU suteiks pirmenybę stojant į valstybės finansuojamą vietą - mokslai nekainuos nieko.

Savo ruožtu LIF kuruos šių jaunų sporto specialistų įdarbinimo klausimą sporto centruose, klubuose, universitetuose, LIF ar kitose sporto organizacijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių