Quantcast

Lietuvos beisbolo lygoje – lemiami sezono mačai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį (11 val.) Kaune prasidės 2014 metų Lietuvos beisbolo čempionato superfinalas (iki 3 pergalių), kuriame keturioliktą kartą susitiks du tituluočiausi Lietuvos beisbolo klubai - nugalėtojos titulą ginanti Kauno "Lituanica" ir Vilniaus "Juodasis vikingas - Sporto vilkai".

Pasak pranešimo, kol kas aštuonias finalines serijas yra laimėję vilniečiai, penkias - kauniečiai. Iš viso Lietuvos čempionais "Lituanica" tapo 13 kartų, "Juodasis vikingas - Sporto vilkai" - 10.

Neoficialioje dvikovoje tarp Kauno ir Vilniaus kol kas lygu. Dviejų didžiausių Lietuvos miestų komandos Lietuvos beisbolo čempionatus yra laimėjusios po 13 kartų.

Paskutinį kartą finale "Lituanica" ir "Juodasis vikingas" susitiko 2010 metais. Tada 3:0 (12:2, 8:0 ir 10:3) seriją nesunkiai laimėjo Kauno komanda.

2013 metais Lietuvos beisbolo lygos finale "Lituanica" nugalėjo BK "Vilnių", o "Juodasis vikingas - Sporto vilkai" tapo bronziniais prizininkais.

Šiemet abi komandos tarpusavyje jau žaidė penkias rungtynes. Lietuvos beisbolo lygos reguliariajame sezone pirmąsias rungtynes 8:1 laimėjo kauniečiai, bet vėliau dvi pergales šventė vilniečiai - 3:2 ir 11:4. Labai atkakliai vykusį reguliarųjį sezoną laimėjo "Lituanica" ir užsitikrino savo aikštės pranašumą superfinalo serijoje.

2014 metų sezono Interlygos rungtynėse abusyk - 15:3 ir 16:1 - pajėgesnė buvo Kauno komanda.

Antrosios ir trečiosios serijos rungtynės vyks Vilniuje sekmadienį ir rugsėjo 27 dieną. Ketvirtosios ir penktosios rungtynės, jeigu jų prireiktų, vyktų Kaune rugsėjo 28 dieną.

Tomis pačiomis dienomis dėl bronzos medalių kovos sostinės BK "Vilnius" ir Utenos "Vėtra". Mažajame finale, kuris pirmą kartą taip pat bus žaidžiamas iki trijų pergalių, savo aikštės pranašumą turės vilniečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių