Quantcast

Lietuvis dalyvaus pasaulio žvaigždžių lenktynėse

  • Teksto dydis:

Rugpjūtis lepino ne tik karštu oru bet ir puikiais „RKV Racing“ komandos lenktynininkų rezultatais.

Šios komandos lyderis Simas Juodviršis, kiek anksčiau iškovojęs Europos Kartingo čempionate trečią vietą, sulaukė pasiūlymo spalį vykti į Australiją. Simas dalyvaus prestižinėse visų žvaigždžių lenktynėse „V8 Superfest Race of Stars“. Šiose lenktynėse laukiama beveik dviejų šimtų sportininkų iš įvairių pasaulio šalių, kurie lenktyniauja pačia įvairiausia technika.

Simas Juodviršis kartu su Ekvadoro lenktynininku Juan Manuel Corea pristatomi kaip du greičiausi planetos kartingo lenktynininkai!

Neatsilieka ir jaunieji „RKV Racing“ komandos nariai. Vos antrus metus kartingo lenktynėse dalyvaujantis jauniausias komandos narys Ignas Kaselis puikiai pasirodė Austrijoje vykusiose „Mini Max Eurofinale“ kartingo lenktynėse, kur dalyvavo jauniausi Europos kartingo meistrai, kovoję „Micro“ ir „Mini“ klasėse.

Savo klasėje „Mini Max Small“ Ignas Kaselis prasimušė į pagrindinį finalą ir parodė puikų rezultatą – jis finišavo devintas. Deja, po finišo už kontaktą su priešininku lietuvis buvo nubaustas dešimties sekundžių bauda ir galutinėje rikiuotėje užėmė 14 vietą, tačiau ir tai nuostabus rezultatas. Juk Ignas Kaselis žengia tik pirmuosius žingsnius ir tarptautinėse kartingo lenktynėse daug patirties dar neturi.

Tose pat lenktynėse dalyvavo ir Justas Jonušis, kuris „Mini Max Junior“ klasėje užėmė 13 vietą.

Lietuvoje „RKV Racing“ lenktynininkai tradiciškai kovoja dėl aukščiausių pozicijų.

Štai „Mini“ klasėje vos spėjęs grįžti iš Austrijos Ignas Kaselis jungtiniame IV ir V etape Aukštadvaryje abu kartus užėmė antrą vietą, nusileidęs tik šio čempionato lyderiui Sergejui Gusarovui. Tiesa, šiek tiek Aukštadvaryje nepasisekė Silvesteriui Aleksejevui – jis užėmė penktą ir septintą vietas.

„Rotax Max DD2“ klasėje sėkmingai lenktyniauja Laurynas Razas. Pernai laimėjęs silpnesniosios „Junior“ klasės lietuvišką čempionatą, Laurynas Aukštadvaryje lenktyniaudamas galingesnės klasės kartingu abu kartus laimėjo antrą vietą ir po šio savaitgalio pirmauja bendroje čempionato įskaitoje. Jis vos trimis taškais lenkia Karolį Vilkaitį, tad šios klasės Lietuvos čempiono likimas spręsis paskutiniajame etape Vilniuje, rugsėjo mėnesį.

„Rotax Max DD2 Masters“ klasės lyderis Saulius Pocevičius komandos nenuvylė ir Aukštadvaryje. Pirmą dieną jis užėmė antrą vietą, o antros dienos lenktynėse niekam neužleido pirmos pozicijos nei pusfinalyje, nei finale. Tiesa, dėl praleisto vieno čempionato etapo Saulius bendroje čempionato įskaitoje užima antrą vietą. 

Artėjantis savaitgalis sportininkams taip pat bus sunkus – „RKV Racing“ komandos lenktynininkai keliauja į Latviją, kur vyks eilinis „PRO Kart“ čempionato etapas. Čia visų viltys krypsta į Roką Baciušką, kuris kovoja dėl nugalėtojo vardo „Rotax Max Junior“ klasėje. Šio čempionato nugalėtojas gauna kelialapį į pasaulio „Rotax“ taurės finalą. Simas Juodviršis analogiškas lenktynes jau yra laimėjęs. Ar pavyks Rokui Baciuškai taip pat iškovoti kelialapį į pasaulio taurės finalą, pamatysime jau šį savaitgalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių