Quantcast

Lietuvė ir olandė – ne vien varžovės

Rūta Meilutytė olimpiniam sezonui rengsis kartu su gera drauge ir stipria varžove Monieka Nijhuis – olandė pati kreipėsi į Lietuvos plaukikės trenerį Joną Ruddą ir keliasi į Angliją.

Rado tai, ko ieškojo

Pastarąjį kartą aštuoniolikmetė R.Meilutytė ir 27-erių M.Nijhuis varžybų arenoje buvo susitikusios šiemet vasarą pasaulio čempionate.

Lietuvė iškovojo sidabro medalį (100 m krūtine – 1 min. 06,36 sek.), o Nyderlandų atstovė nepateko nei į 50 m, nei į 100 m plaukimo krūtine finalus, nors jai priklauso nacionaliniai šių rungčių rekordai.

M.Nijhuis, savo sportinių trofėjų kolekcijoje turinti Europos čempionatų trumpame (25 m) baseine visų spalvų medalius bei du 2014 m. pasaulio čempionato bronzos apdovanojimus, kupina ryžto gerai pasiruošti Rio de Žaneiro olimpiadai.

Po testų Plimuto "Leander" plaukimo klube olandė kalbėjo: "Aplinka čia ir treniruočių programa – tai, ko ieškojau. Dirbti kartu su geriausia visų laikų plaukimo krūtine meistre ir aukščiausio lygio treneriu – ko dar galėčiau tikėtis?"

Nauda – abipusė

R.Meilutytė atsigavo po rankos traumos ir netrukus pradės treniruotis visa jėga.

"Kai Monieka pasiteiravo, ar galėtų sportuoti pas mus, pirmiausia nusprendžiau pasikalbėti su Rūta. Ji nedvejodama sutiko. Bendros tokio lygio plaukikių pratybos naudingos joms abiem", – teigė treneris J.Ruddas.

"Visada puikiai sutariau su M.Nijhuis, ji puiki mano draugė. Džiaugiuosi, kad kartu rengsimės Rio žaidynėms, neabejoju, kad kuo galėdamos padėsime viena kitai", – sakė R.Meilutytė.

M.Nijhuis pabrėžė, kad jos sprendimą palankiai įvertino šalies plaukimo vadovai bei specialistai.

"Monieka teisingai pasirinko. Retai pasitaiko galimybė treniruotis kartu su olimpine ir pasaulio čempione", – patvirtino Karališkosios Nyderlandų plaukimo federacijos (KNZB) techninis direktorius Joopas Alberda.

Grįžo į rikiuotę

Rugsėjį R.Meilutytė, vykdama į treniruotę, nukrito nuo dviračio ir susilaužė kairę alkūnę. Plaukikę operavo žinomas chirurgas Andre Murphy.

"Džiaugiamės, kad reabilitacijos etapas sklandus ir Rūta vėl rikiuotėje. Ji – geros fizinės formos. Atsigauti Rūtai labai padėjo fizioterapeutas Parisas Payne'as", – interviu naujienų portalui "SwimVortex" teigė J.Ruddas.

"Dirbau pagal individualią programą, kurią man sudarė treneris ir Parisas. Kasdien jaučiuosi vis tvirčiau", – pridūrė plaukikė.

R.Meilutytė planavo šiemet dalyvauti pasaulio plaukimo taurės varžybų etapuose ir gruodį Izraelyje vyksiančiame Europos čempionate 25 m baseine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių