Quantcast

Lenktynininkas D. Jocius: Švedijos ralyje laikysimės konservatyvios taktikos

  • Teksto dydis:

„Arctic Energy World Rally team“ komandos lenktynininkai Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius sėkmingai tęsia pasiruošimą antrajam savo startui pasaulio ralio čempionate (WRC). Sekmadienį lietuviai sėkmingai nuskrido į Švediją ir įsikūrė savo laikinuosiuose namuose - Torsbio mieste. Pirmadienį D. Jocius ir D. Zvicevičius pradėjo tvarkytis administracinius formalumus, kad galėtų pradėti susipažinimą su greičio ruožų trasomis.

Sekmadienį „Arctic Energy World Rally team“ komandos lenktynininkus Švedija pasitiko lengvu šaltuku ir didelėmis sniego pusnimis.

„Už lango spaudžia lengvas šaltukas. Lauke apie minus tris laipsnius šalčio. Labai malonus žiemiškas oras, tačiau sniego labai daug. Pasitiko didelės pusnys. Jei ralio metu įpulsime į pusnis, turbūt teks pasidarbuoti nemažai kastuvais, semtuvais, kuriuos organizatoriai rekomenduoja turėti automobilyje. Išties laukia vaizdingi greičio ruožai, kuriuos nekantraujame pradėti susirašyti“, - tik nuskridęs į Švediją įspūdžiais dalinosi D. Jocius.

Visgi sportininkas atskleidė, kad laikysis konservatyviosios taktikos. Pirmas dvi ralio dienas planuoja neįsivelti į intensyvias kovas su vietinėmis ralio žvaigždėmis.

„Vėl startuosime iš rikiuotės galo. Dalyvių sąraše matome daug vietinių lenktynininkų, kurie tikrai gerai pažįsta vietinius kelius, greičio ruožus. Dėl to pirmomis dienomis tikrai neplanuojame įnirtingai kovoti su vietinėmis žvaigždėmis. Pirmiausia pasižiūrėsime, kokios mūsų galimybės“, - sakė D. Jocius.

Jo teigimu, intensyviausios ir darbingiausios dienos komandai bus antradienis ir trečiadienis.

„Turėsime tik dvi dienas, per kurias privalėsime spėti susirašyti bei susižymėti greičio ruožus. Donatui teks daug rašymo. Pavargs jo dešinė ranka“, - juokaudamasis apie „Arctic Energy World Rally team“ ekipažo laukiančius darbus sakė D. Jocius.

Ralis startuos ketvirtadienį, o finišuos sekmadienį. Iš viso antrajame WRC etape prie starto linijos stos 68 ekipažai. Jiems teks įveikti 314,5 kilometrus sniegu ir ledu padengtais greičio ruožais. Lietuvai atstovaujantiems sportininkams D. Jociui ir D. Zvicevičiui bus pirmas kartas Švedijos ralyje. Lietuviai varžysis „Peugeot 208 R2“ automobiliu, kuris pažymėtas bus 94 numeriu, o savo klasėje turės 18 konkuruojančių ekipažų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių