Quantcast

Lenktynėse žirgas laužė atitvarus, savininkai teikė apeliacijas

  • Teksto dydis:

Ketvirtosios sezono žirgų lenktynės pažėrė staigmenų – svarbiausio bėgimo nugalėtojas dėl pateiktos apeliacijos paaiškėjo tik kitą dieną, o iš Lenkijos atvykęs žirgas ne tik numetė žokėją, bet ir laužė Raseinių hipodromo barjerus.

Sekmadienį vykusios žirgų lenktynės buvo didžiausios šį sezoną, jame rungėsi virš 40 žirgų ir žiūrovai išvydo kaip niekada daug azarto – greičiausieji paaiškėjo tik finišo tiesiojoje. O kuris žirgas gali būti vadinamas greičiausiu Lietuvoje, buvo nuspręsta užsienyje.

Pirmos grupės bėgimą laimėjo penkiametė kumelė Mist ir atsirevanšavo penkiametei kumelei Sorelinai už šios pergalę prieš tris savaites.

Tačiau Mist savininkas Martynas Bagdonas pergale galėjo džiaugtis tik pirmadienį. Po lenktynių Sorelinos žokėjus Chvtisas Abelašvilis pateikė skundą, kad žirgas Mist su žokėjumi Dmitrijumi Petriakovu pažeidė taisykles – užstojo kelią. Teisėjai sprendimo iš karto po bėgimo nepriėmė.

„Tokios situacijos nėra buvę, – neslėpė renginio organizatorė Evelina Kolbasnik. – Šį klausimą išspręsti padėjo labiau patyrę ir neutralūs kolegos iš Lenkijos.“

Peržiūrėję lenktynių vaizdo įrašą Lenkijos žokėjų klubo atstovai pažeidimo neįžvelgė – 1600 m bėgime Mist pirmavo nuo bėgimo pradžios, o Sorelina visą distanciją bėgo paskui ir norėdama aplenkti varžovą turėjo rinktis išorinę trasos dalį, bet to nepadarė.

„Tikėjausi Mist pergalės, – iš karto po bėgimo sakė Mist savininkas M. Bagdonas. – Vis dėlto konkurencija buvo didžiulė, o neramumai prieš lenktynes privertė labai jaudintis. Dar tokio jaudulio turbūt nesu patyręs prieš lenktynes.“

Prieš šį bėgimą įvyko kurioziška situacija – iš Lenkijos atvykęs Sopran Best žirgas numetė žokėjų Tomaszą Pastuszką ir tarsi kliūtis bandė peršokti Raseinių hipodromo atitvarus – šie lūžo, dėl to startas kuriam laikui buvo atidėtas.

Septynmetis kastratas Sopran Best turi patirties žirgų lenktynėse su kliūtimis, tad išsigandęs žirgas nepažįstamame hipodrome atitvarus prilygino kliūtims, vis dėlto jų peršokti nepavyko.

Du iš septynių bėgimų laimėjo „Žirgo startui“ priklausantys žirgai, kuriais jojo žokėjus iš Lenkijos D. Petriakovas. 1200 m bėgime triumfavo penkiametė kumelė Dixie Dew, 1800 m bėgime nepralenkiama buvo keturmetė kumelė Flirtation.

O 1400 m bėgime pranašumą prieš labiau patyrusius žokėjus iš Lenkijos įrodė geriausias lietuvių žokėjus Edvinas Kubilius – jis nugalėjo su žirgu Cut Royale.

„Su šiuo žirgu tikėjomės pergalėmis, bet dėl kitų žirgų pasirodymų esame nusivylę“, – pripažino E. Kubilius.

1400 m bėgimo rezultatus galėjo pakoreguoti teisėjai – jie įžvelgė Cut Royale ir E. Kubiliaus klaidą užtveriant kelią antrą vietą užėmusiam Rimigliano žirgui, bet iš Lenkijos atvežto žirgo žokėjus T. Pastuszka neturėjo priekaištų varžovui ir teisėjų apeliacija neįsigaliojo.

Kitos lenktynės Raseinių hipodrome, kuris vienintelis Baltijos šalyse gali organizuoti tarptautines lygiąsias žirgų lenktynes, vyks liepos 16 d.

„Jose tikimės dar daugiau atkaklių kovų, nes sezonui įsibėgėjus žirgai įgauna vis geresnę sportinę formą ir tampa greitesni, žirgų vis daugėja, – teigė lenktynių organizatorė E. Kolbasnik. – Be to, žiūrovai džiaugėsi šiomis lenktynėmis, atkaklia kova ir incidentais – jie buvo nustebinti, kad ir Lietuvoje galima matyti tokias įdomybes.“

Kartu su žirgų lenktynėmis Raseinių hipodrome planuojama rengti ir konkūro varžybas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių