Quantcast

Lenkijoje žuvo parasparnio pilotas lietuvis

  • Teksto dydis:

Lenkijoje dalyvaudamas sklandymo čempionate šeštadienį žuvo parasparnio pilotas iš Lietuvos Rolandas Sakalauskas.

Nelaimė įvyko renginio „FAI World Paramotor Slalom Championships 2015“ metu.

„Siunčiame užuojautą dėl tragiškos mūsų kolegos mirties jo artimiesiems ir draugams. Dėl tragiškos lietuvio dalyvio mirties, komisija nusprendė nutraukti konkursą“, – rašoma Legnicos mieste Lenkijoje vykstančio renginio puslapyje.

Kaip nurodo Lenkijos naujienų televizijos TVN24 portalas, parasparnininkas sunkiai susižalojo šeštadienio rytą, kai kliudė ant vienos kalvos įrengtos slalomo varžybų trasos stulpą.

Ugniagesių atstovas Andrzejus Szymanskis (Andržejus Šymanskis) sakė TVN24, kad „vienas varžybų dalyvis parasparniu kliudė stulpą ir nukrito ant žemės iš keliolikos metrų aukščio“.

„Nukritęs jis patyrė sunkių sužeidimų. Renginio vietoje buvę ugniagesiai ir greitosios pagalbos medikai nedelsiant pradėjo teikti jam pagalbą“, - pridūrė pareigūnas.

Lietuvis mirė atvežtas į ligoninę.

Policija pradėjo tyrimą; nelaimės aplinkybes taip pat aiškinasi Aviacijos katastrofų tyrimo komisija. Varžybų organizatoriai bendradarbiauja su tyrėjais.

Šeštadienį 18 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku organizatoriai paskelbė, kad rungtynės, po kurių turėjo būti paskelbtas naujas pasaulio čempionas, bus atidėtos. Dalyviai iš 14 šalių laukia galutinio sprendimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių