Quantcast

Lenkas laimėjo sunkiausias pasaulyje lenktynes – Spartatloną

  • Teksto dydis:

Lenkas bėgikas Andrzeju Radzikowskis (Andžejus Radzikovskis) šeštadienį pirmąkart laimėjo istorines Spartatlono lenktynes, įveikęs 245,3 km distanciją per 23 val. 1 min. 13 sekundžių.

Šis 35 metų sportininkas pernai buvo 18-as, o prieš dvejus metus atbėgo trečias.

Šįkart antras liko 39 metų italas Marco Bonfiglio (Markas Bonfiljas), finišą pasiekęs per 23 val. 35 min. 14 sek., o 42 metų čekas Radekas Brunneris (Radekas Bruneris) atbėgo trečias per 24 val. 6 min. 39 sekundes.

Pirmoji finišo liniją kirtusi moteris, jau antrus metus iš eilės tapusi ketvirtąja greičiausia šių lenktynių dalyve, buvo 37 metų Vengrijoje gimusi amerikietė Katalyn Nagy (Katalin Nadi). Jos rezultatas buvo 25 val. 22 min. 26 sekundės.

Šios ultramaratono lenktynės bėgamos istoriniu maršrutu, kurį, anot legendos, 490 metais prieš mūsų erą įveikė Atėnų pasiuntinys Feidipidas (Pheidippides), pasiųstas į Spartą prašyti pagalbos kare su įsiveržusiais persais prieš Maratono mūšį.

Spartatlonas laikomas vienomis sunkiausių pasaulyje lenktynių. Jo trasa veda per vynuogynus ir alyvmedžių giraites, stačiais šlaitais. Pats didžiausias iššūkis – naktį užbėgti į aukštesnį kaip 1,2 km Partenijaus kalną ir nuo jo nusileisti.

34-asis Spartatlonas penktadienį prasidėjo Atėnų Akropolyje: 392 bėgikai iš 37 šalių išbėgo į Graikijos pietinį miestą Spartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių