Quantcast

Lengvaatlečių čempionate – klaipėdiečių sėkmė ir rekordinis šuolis

Klaipėdoje prasidėjo dvi dienas truksiantis Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas. Su valstybės šimtmečio data sutapusiose varžybose pasiekti keturi geriausi besibaigiančio žiemos sezono rezultatai, pakartoti – trys, o ypatinga sėkmė čempionate lydėjo klaipėdiečius.

Didžiausią intrigą pirmąją dieną kėlė moterų 400 m rungtis – joje dalyvavo praėjusią savaitę Lietuvos rekordą (53,21 sek.) pasiekusi Modesta Morauskaitė. Šįkart bėgikės rezultatas buvo prastesnis (55,18 sek.), tačiau tam buvo objektyvių priežasčių – konkurencijos stoka bei specifiniai maniežo posūkiai.

„Labai tikėjausi, kad dalyvaus mano pagrindinė konkurentė Eva Misiūnaitė, tad nuliūdau sužinojusi, jog ji „neišsikapstė“ iš savo traumos. Neturėjau su kuo kovoti, nes ji buvo ta varžovė, kuri bėga panašiausiu į mano rezultatu. Be to, maniežo kokybė yra šiek tiek prastesnė, posūkiai ganėtinai statūs ir negalėjau išlaikyti pilno greičio. Teko mėgautis laisvu bėgimu ir pasiimti aukso medalį“, – pasirodymą komentavo M. Morauskaitė.

Sportininkė turėjo vilties įvykdyti pasaulio čempionato normatyvą (53,15 sek.), tačiau Lietuvos čempionatas buvo paskutinės varžybos, kuriose buvo galima kovoti dėl teisės dalyvauti Birmingame. Žiemos sezoną M. Morauskaitė greičiausiai baigs kitą ketvirtadienį sporto klubo „Cosma“ taurės varžybose.

„Sezoną vertinu ne dešimt balų, bet visu šimtu dešimt. Viršijau visus savo lūkesčius, esu be galo patenkinta savo žiemos sezonu“, – tikino naujoji rekordininkė.

Atkakli kova tradiciškai vyko vyrų 60 m rungtyje: čempionu tapo Ugnius Savickas, nuotolį įveikęs per 6,83 sek., o antrą vietą užėmęs Kostas Skrabulis finišavo vos 0,02 sek. lėčiau. Čempionate nedalyvavo karjerą baigęs Lietuvos rekordininkas Rytis Sakalauskas – jis nugalėtojo titulą iškovojo aštuonerius metus paeiliui.

„Tikslo dominuoti taip, kaip Rytis tikrai nėra – jis yra rekordininkas, greičiausias žmogus Lietuvoje ir apmaudu, kad jo nėra. Kovos su Ryčiu buvo įsimintinos, pasiekti patys geriausi mano su Kostu rezultatai, nes automatiškai pasitempdavome, – sakė U. Savickas. – Dabar mudviejų su Kostu rezultatai dažniausiai skiriasi per vieną-dvi šimtąsias, esame tie konkurentai. Smagu būti pirmam, bet tikslas yra rezultatas, kuris šiuo metu netenkina.“

Žiemos sezono sprinteris neakcentavo, kadangi normatyvas į pasaulio uždarų patalpų čempionatą yra vos viena šimtąja prastesnis nei Lietuvos rekordas – 6,63 sek.

„Dabar pasiekiau antrą geriausią rezultatą karjeroje, turiu 6,81 sek. Tikslas nebuvo normatyvas, nes jis labai labai aukštas – tikslas yra vasara, Europos čempionatas Berlyne. Žiemą norėjosi iš 6,80 sek., bet dar vienerios varžybos yra, gal pavyks nuimti“, – spėliojo U. Savickas.

Pirmą Lietuvos čempionato dieną aukso medalius iškovojo net keturi klaipėdiečiai: šuoliuose į tolį triumfavo Augustė Regalaitė (5,77 m), 60 m bėgime – Karolina Deliautaitė (7,47 sek.), rutulio stūmime – Šarūnas Banevičius (18,18 sek.), o šuoliuose su kartimi – Osvaldas Gedrimas (4,81 m). Pastarasis pasiekė ir uostamiesčio rekordą.

„Atmosfera šiandien buvo nereali, geras palaikymas, man – geriausios varžybos. Pagrindinis tikslas buvo penki metrai, gal pritrūko patirties, nes paėmiau kitą kartį, su kuria treniruotėse nešokinėju. Penkių metrų Lietuvoje niekas nešoko daugiau nei 20 metų, bet man tai yra realu. Vasaros sezone įveikti penkis metrus tikrai bus įmanoma, to sieksiu ir dėl to treniruosiuosi“, – užtikrintai kalbėjo O. Gedrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių