Quantcast

Istorinis D. Labanausko žaidimas PDC čempionate: nugalėta smiginio legenda!

  • Teksto dydis:

Po vakarykščio pergalingo debiuto PDC pasaulio čempionate Lietuvos žaidėjui Dariui Labanauskui nelieka nieko kito, kaip tik toliau eiti mūsų šalies sportininkų dar nepramintais takais. Jis pirmasis Lietuvos smiginio atstovas, patekęs į stipriausios pasaulio lygos pasaulio čempionatą.

Kiekvienas susitikimas šiose varžybose - lemiamas, nes pralošimas varžovui reiškia, kad teks pakuotis strėles ir skristi namo.

Pirmąją kovą, kuri vyko sekmadienio vakarą, garliaviškis žaidė su 32-ejų metų anglu Matthew Edgaru ir laimėjo rezultatu setais 3:1, kai setą pelnyti galima laimėjus tris legus. Tiesa, pirmąjį setą laimėjo varžovas.

Pirmadienio vakarą antrame rate D. Labanauskas strėles surėmė su smiginio legenda tituluojamu penkiskart pasaulio čempionas Raymondas van Barneveldas iš Olandijos, kurioje smiginio populiarumas prilygsta krepšinio Lietuvoje.

Pirmojo seto pirmąjį legą užtikrintai pradėjo ir laimėjo D. Labanauskas. Kiek vėliau jis vėl veržėsi į priekį legais 2:1, o setą rezultatu 3:1 laimėjo 82 taškus surinkęs vos dviem strėlėm - pataikęs BULL ir į dvigubą 16 sektorių.

Antrajame sete D. Labanauskas išlygina legais 2:2, tačiau lemiame lege tvirčiau sužaidžia varžovas ir išlygina rezultatą setais 1:1 (3:1, 2:3).

Trečiame sete situacija klostėsi vėl panašiai. Legais 2:2, tačiau lemiamą laimi garliaviškis ir setais išsiverčia į priekį 2:1. 

Ketvirtame sete - vėl 2:2 legais. D. Labanauskui iki pergalės ir vietos trečiame etape trūksta tik vieno laimėto lego. Deja, lemiamą legą laimi olandas ir išlygina seriją. Setais 2:2.

Penktame lemiamame sete D. Labanauskas legais išsiveržia į priekį 2:0. Ir nesustoja. Laimi paskutinį legą, setą ir visą susitikimą!

"Tikiuosi bus mažesnis startinis jaudulys, būsiu labiau pasiruošęs triukšmingai atmosferai. Jeigu išlaikysiu gerą taškų rinkimą kaip vakar, ir pavyks pagerinti dvigubus, kova bus", - pirmadienį dieną intrigą žadėjo D. Labanauskas.

Paklaustas, ar jam yra skirtumas, su kokiu varžovu žaidžia, garliaviškis teigė, kad su stipriu varžovu gali tiesiog mažiau atsipalaiduoti, bet personalijų nesureikšmino.

Beje, prognozuojant šios kovos baigtį galima remtis abiejų žaidėjų tarptautinio aukšto lygio turnyrų patirtimi, kurios olandas turi kur kas daugiau, ir asmeniniais rezultatais, tačiau ne tarpusavio susitikimų statistika.

"Jo nesu net matęs gyvai", - teigė D. Labanauskas, pasiteiravus, ar buvo tekę kada nors žaisti su šio vakaro varžovu.

Po vakarykštės pergalės D. Labanauską buvo užplūdusi sveikinimų banga. Jų gavo tiek, kad užlūžo mesendžeris.

Šios varžybos garliaviškiui neįprastos ne tik dėl to, kad tai yra stipriausios pasaulio lygos čempionatas su itin stipriais varžovais, tačiau ir savo atmosfera.

"Tokiame triukšme dar nebuvau žaidęs, - kalbėjo žaidėjas. - Labai neįprasta."

Vietą čempionate D. Labanauskas užsitikrino dar spalį, kai puikiai sužaidęs atrankos varžybose įsitvirtino PDC Šiaurės-Baltijos šalių žaidėjų reitingo viršūnėje.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAUNIETIS

KAUNIETIS portretas
SAUNUOLIS!DUOK TIEMS NUSIPENEJUSIEMS PARSAMS ANGLAMS I SKUDURUS...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių