Quantcast

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė po traumos sugrįžo pergalingai

  • Teksto dydis:

Olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė po beveik metų pertraukos sugrįžo į šiuolaikinės penkiakovės varžybas ir Prancūzijoje laimėjo šios šalies atvirąjį keturkovės (penkiakovė be jojimo rungties) čempionatą.

Vilnietė buvo šešta fechtavimosi rungtyje (21 pergalė ir 10 pralaimėjimų; 243 taškai), septinta – plaukimo (2 min. 22,35 sek.; 266) ir pirma – bėgimo ir šaudymo (11 min. 42,03 sek.).

Iš viso L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė surinko 1107 taškus.

Antrąją vietą užėmė Rio de Žaneiro olimpinė vicečempionė prancūzė Elodie Clouvel, sukaupusi 1097 taškus, o trečiąją – britė Freyja Atkinson (1083).

Čempionate taip pat dalyvavo sportininkės iš Australijos, Italijos, Kanados ir Taivano.

„Jau buvau pamiršusi, kas yra varžybos, reikėjo tą jausmą atgaivinti, – po varžybų šypsojosi L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė. – Buvo gera treniruotė, geras jėgų pasitikrinimas.

Plaukimo rezultatu esu patenkinta, jis tik sekunde prastesnis nei buvo olimpinėse žaidynėse. Treniruojuosi 25 m. baseine, o čia teko šokti į 50 m takelį, tai irgi buvo labai naudinga. Tikiuosi iki svarbiausių varžybų dar pagerinti sportinę formą ir rezultatą.

Fechtuojantis buvo ir geresnių, ir prastesnių epizodų, įvertinome klaidas, padarėme išvadas, žinome, į ką reikia daugiau dėmesio kreipti.

Bėgant bei šaudant parodžiau, kad čia neužleidžiu pozicijų. Prieš šią rungtį nuo E.Clouvel buvau atsilikusi 37 sek., tačiau per 3 ratus ją pavijau ir paskutinį ratą jau nereikėjo bėgti iš visų jėgų.

Po varžybų prancūzai sakė, kad džiaugiasi, kad sugrįžo ta pati Laura, gal nesitikėjo, kad iš karto bus tokie rezultatai? Buvo smagu, geras startas.“

Į elito varžybas olimpinė čempionė sugrįš balandžio 10-14 dienomis Sofijoje (Bulgarija) vyksiančio Pasaulio taurės II etapo metu. Vėliau – gegužės 1-5 dienomis – laukia startas Pasaulio taurės III etape Šėkešfehėrvare (Vengrija).

„Po šio etapo matysime, kiek turiu sukaupusi taškų, ar jų užteks, kad patekčiau į finalą, ar dar reikės dalyvauti ir IV etape“, – sakė L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Pasaulio taurės IV etapas vyks Čekijos sostinėje Prahoje gegužės 21-26 dienomis, o elitinių varžybų finalas – Tokijuje (Japonija) birželio 27-30 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių