Quantcast

A. Kybartas pasaulio šaškių pirmenybėse tolsta nuo lyderių

  • Teksto dydis:

Pasaulio paprastųjų šaškių čempionate Rusijoje vyrų varžybų septintojo turo akistatą penktadienį Lietuvos čempionas Andrius Kybartas su rusu Vladimiru Skrabovu baigė lygiosiomis 1:1 ir su 9 taškais iš 14 galimų iš aštuntosios vietos nukrito į vienuoliktąją.

Arūnas Norvaišas šio turo mačą 0:2 pralaimėjo kitam Rusijos atstovui Gavrilui Kolesovui bei su 8 taškais smuktelėjo į septynioliktąją poziciją.

Trečiasis Lietuvos atstovas - Žygimantas Lipkevičius - septintajame ture sužaidė lygiosiomis 1:1 su Suomijos šaškininku Antonu Pečiorinu bei su 5 taškais pakilo į 49-ą vietą.

58-ių dalyvių turnyro lyderiu tapo baltarusis Andrejus Valiukas (11 tšk.), tašku lenkiantis keturis Rusijos šaškininkus bei du tautiečius.

Moterų (28 dalyvės) turnyro septintajame ture Lietuvos ir pasaulio jaunimo čempionė Milda Jocaitė 2:0 nugalėjo latvę Reginą Pironeną ir su 8 taškais iš 14-os pozicijos pakilo į dešimtąją.

Moterų čempionate pirmauja Jelena Skovitina (11 tšk.) iš Moldovos, lenkianti ukrainietę Jeleną Korotkają ir baltarusę Aleksandrą Spiriną (po 10 taškų).

Planetos paprastųjų šaškių pirmenybių Sankt Peterburge nugalėtojai bei prizininkai paaiškės po devynių turų šeštadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių