Quantcast

A. Kybartas lieka planetos šaškių čempionato lyderių gretose

Rusijoje vykstančiose pasaulio paprastųjų šaškių pirmenybėse pirmąjį tašką klasikiniame vyrų turnyre prarado, tačiau su 5 taškais antrą vietą dalijasi Lietuvos čempionas Andrius Kybartas, antradienį vakare trečiojo turo dvikovą baigęs lygiosiomis 1:1 su rusu Nikolajumi Guliajevu.

Taip pat po 5 taškus turi 58-ių dalyvių turnyro lyderiu tapęs Rusijos atstovas Dmitrijus Cinmanas bei su lietuviu antrą vietą besidalijantys rusai Sergejus Belošejevas ir Vladimiras Plaudinas.

Į dvyliktąją poziciją su 4 taškais smuktelėjo šių pirmenybių greitųjų šaškių čempionas Arūnas Norvaišas, trečiajame ture sužaidęs lygiosiomis 1:1 su ukrainiečiu Valerijumi Grebionkinu.

Trečiasis Lietuvos atstovas - Žygimantas Lipkevičius - trečiajame ture 0:2 pralaimėjo uzbekui Muchsinui Alijevui ir su 1 tašku nukrito į 53-ą vietą.

Moterų (28 dalyvės) turnyro trečiajame ture Lietuvos ir pasaulio jaunimo čempionė Milda Jocaitė 2:0 nugalėjo rusę Niką Leopoldovą ir su 4 taškais pakilo į aštuntąją poziciją.

Moterų čempionate pirmauja pergalingai žaidžianti baltarusė Darija Fiodorovič. Ji surinko 6 taškus ir tašku lenkia antrą bei trečią vietas užimančias atitinkamai ukrainietę Juliją Makarenkovą bei tėvynainę Vera Chvaščinskają.

Planetos paprastųjų šaškių pirmenybių Sankt Peterburge nugalėtojai bei prizininkai paaiškės po devynių turų šeštadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių