Quantcast

Kultūristai rengiasi ir pasaulio čempionatui

Kauno kultūrizmo ir fitneso (kūno rengybos) atstovai baiginėja pavasario sezoną bei rengiasi dar svarbesniems startams rudenį. Kauniečiai susižėrė krūvą medalių Europos WFF-WBBF (World Fitness Federation, World Body Building Federation) ir Baltijos taurės bei „Gintarinio prizo“ (Amber Prix) varžybose.

Uostamiestyje jau daugelį dešimtmečių vykstančiame „Gintarinio Prizo“ turnyre pasirodė atletai iš daugelio pasaulio žemynų. Jame, kaip ir Baltijos taurės turnyre jėgas išbandė per pusantro šimto atletų iš daugiau nei 20 šalių. Tarp jų nepastebėti neliko ir šeimininkų atstovai.

Varžybose sėkmingai pasirodė Vilniaus, Klaipėdos ir Kauno Jaunalietuvių sporto organizacijos (JSO) nariai. Modelinio fitneso kategorijoje čempione tapo Ugnė Gotautaitė. Savo kategorijoje bronzos medalį iškovojo Danutė Žitkevičiūtė. Jaunimo kategorijoje iki 18 m. aukso apdovanojimu pasipuošė Markas Dolgunovas. Tarp suaugusiųjų sidabrą iškovojo Gytis Neverauskas. Jėgos fitneso čempione tapo Danute Žitkevičiūtė, o antrąją vietą užėmė Simona Kupratė. Vyrų kategorijoje jėgos fitneso rungtyje pirmąją vietą užėmė Gytis Neverauskas, o antrąją – kitas JSO atstovas Marijus Širvaitis. Merginu jaunimo kategorijoje nugalėtoja tapo Karolina Petrovičiūtė, sidabro medalį iškovojo Rugilė Žukauskaitė.

„Rezultatai džiugina. Smagu, kad gerai pasirodė ne tik pripažinti meistrai, bei ir jaunimas. Varžybose debiutavo U.Gotautaitė ir iškart pelnė keletą medalių. Kartelės nenuleidžia ir vyresni atletai“, - teigė JSO klubo treneris Vytautas Mikuckis.

Startu namuose kultūristams sezonas nesibaigs. Birželio viduryje jie demonstruos raumenis dideliame komerciniame turnyre Rusijoje.

Pasak V.Mikuckio, tuo varžybų sezonas atletams tikriausiai ir baigsis. Tiesa, jie netinginiaus, o rengsis rudenį Kaune vyksiančiam pasaulio kultūrizmo ir fitneso mėgėjų čempionatui.

„Mums tai bus svarbiausios sezono varžybos. Tikėtina, kad šios pirmenybės bus rekordinės pagal dalyvių kiekį ir šalių geografiją. Bent jau norinčių atvykti pas mus yra labai daug“, - pasakojo treneris.

Vienas turnyro organizatorių džiaugėsi sulaukiantis ir geranoriškos pagalbos. Vienas tokių – Didžiojoje Britanijoje gyvenantis kultūrizmo entuziastas Ramūnas Micuta, padedantis pritraukti rėmėjų.


Šiame straipsnyje: fitnesaskultūrizmasWFF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių