Quantcast

Kovos menų pratybos pravertė ir rankininkams

"Norėjau parodyti žmonėms kitą kovos menų veidą, sudominti juos kitokia fizine veikla. Manau, kad pavyko", – pasakojo Saulius Šeškevičius. Žinomas kovos menų treneris bei teisėjas visą vasarą Kaune veda nemokamas treniruotes, kuriose gali apsilankyti kiekvienas norintis.

Nemokamos kovos menų treniruotės tapo projekto "Kaunas sportuoja" dalimi. Šis projektas, kurį rengia S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras, apima daugiau nei dešimtį skirtingų sporto pratybų. Kovos menų treniruotės antradieniais ir ketvirtadieniais vyksta Dainų slėnyje.

"Mes ir anksčiau ten rinkdavomės su savo auklėtiniais. Tačiau dabar, kai dirbame su didesniu žmonių būriu, dar smagiau", – sakė S.Šeškevičius.

Pasak jo, kauniečiai noriai atsiliepė į įniciatyvą. Pratybose kaskart pluša beveik pusšimtis žmonių. Jų meistriškumo ir pasirengimo lygis skirtingas. Petys į petį su profesionaliais kovotojais juda ir entuziastai, kurie su kovos menais neturi nieko bendra.

"Visiems parenkame tinkamų pratimų, reguliuojame ir krūvio intensyvumą. Išbandyti mūsų sportą gali ir vyrai, ir moterys, ir vaikai", – teigė S.Šeškevičius.

Nors kovos menais kur kas labiau domisi vyrai, trenerio žodžiais, merginos taip pat noriai renkasi į nemokamus užsiėmimus. Pasitaikė vakarų, kai dailiosios lyties atstovių sportuodavo netgi daugiau nei vyrukų.

Įdomu, kad išmokti savigynos elementų, įvairiausių smūgių bei blokų panoro ir kitų sporto šakų profesionalai. Kelias savaites treniruotėse plušėjo ir visa Kauno "Granito-Kario" rankininkų komanda su treneriu olimpiniu čempionu Valdemaru Novickiu. Prakaitą ne kartą liejo ir krepšininkas Tautvydas Šležas, pastaraisiais metais rungtyniaujantis Ispanijos antrojoje lygoje.

S.Šeškevičius treniruotėms pasitelkia ir kolegas iš kitų kovos menų bei įvairių sporto šakų. Jis rengė pratybas plačiajai visuomenei su Lietuvos ilgų nuotolių bėgimo čempione Egle Sakalaite, buvusiu Europos muai tai (Tailando bokso) čempionu Romualdu Klimavičiumi bei kitais specialistais.

Jei orai bus palankūs, nemokamų treniruočių ciklas Dainų slėnyje tęsis iki pat rugsėjo. Nemokamų treniruočių platforma "Kaunas sportuoja" apima bėgimo, bendro fizinio rengimo, pilateso, jogos bei daugelį kitų treniruočių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių