Quantcast

Klaipėdoje reto grožio rankinio trilerį laimėjo „Dragūnas“

  • Teksto dydis:

Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės, kuriose pergales šventė čempionato lyderiai Klaipėdos „Dragūnas“ ir Alytaus „Almeida-Stronglasas“. 

Itin karšta dvikova virė Klaipėdoje tarp šių metų Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės finalininkų Kauno „Granito-Gajos-Kario“ ir „Dragūno“ rankininkų. Kaip ir taurės finale (26:24), taip ir šįkart triumfavo dragūniečiai. Tiesa šįkart pergalė buvo išplėšta tik paskutinėmis sekundėmis rezultatu 27:26 (16:13).

Nors dragūniečiai dažniau 2-3 įvarčiais buvo priekyje, tačiau dvikovos pabaiga priminė tikrą nervų karą: kauniečiai iki dvikovos pabaigos likus 4 minutėms ne tik pasivijo, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai – 24:23.

Tada jau vyko įnirtingas ir daug emocijų keliantis mūšis. Visgi, su nervais geriau susitvarkė penkių pastarųjų metų Lietuvos čempionai dragūniečiai. Pergalingą įvartį likus 3 sekundėms įmetė klaipėdietis Karolis Stropus.

Jis ir buvo rezultatyviausias Klaipėdos ekipos gretose. Jo sąskaitoje – 6 įvarčiai. Edvinas Vorobjovas prie pergalės pridėjo 5 (2 iš 7 m), 4 – Igoris Kopišinskis, po 3 – Jonas Truchanovičius ir Mindaugas Dumčius.
Iš „Granito-Gajos-Kario“ ekipos išsiskyrė 7 įvarčius (2 iš 7 m) įmetęs Edvinas Balčiūnas, 4 pridėjo Mindaugas Urbonas, po 3 – Valdas Jarukas ir Deivydas Virbauskas. Įdomu pastebėti, kad šįkart rezultatyviausias granitiečių žaidėjas Vaidas Drevinskas klaipėdiečių vartus nuginklavo tik kartą.

Karolis Stropus („Dragūno“ žaidėjas): „Mes žaidėme prastokai, bet laimėjome. Taip žaisti yra gana sunku - ką tik buvo LRF taurės varžybos, kuriose viską atidavėme, parodėme, kad galime prieš kauniečius laimėti, o dabar vėl iš naujo reikėjo įrodyti, kad esame už juos stipresni. Jiems, aišku, norėjosi įrodyti, kad jie gali mus nugalėti. Nesakyčiau, kad mums tiesiog sekasi - juk vis laimime. Galbūt mūsų komanda yra ištvermingesnė, esame įpratę prie pergalių ir jų siekiame. Nors likus keturioms minutėms atsilikome vienu įvarčiu, rankų nenuleidome ir galiausiai laimėjome“.

Artūras Juškėnas („Dragūno“ vyr. treneris): „Su tuo pačiu varžovu antrąkart per keturias dienas žaisti - minusas.  "Granitas" nė vienai Lietuvos komandai nėra parankus varžovas. Tai - labai stipri komanda, gerai sukomplektuota pagal pozicijas. Jie žino, kad jų vardas juos įpareigoja žaisti gerai. Buvo pakankamai sunku, bet buvome nusiteikę šioms rungtynėms ir nemanau, kad išėjome į aikštę atsipalaidavę. Tačiau eilinį kartą mums pakišo koją susikurtų progų neišnaudojimas. Tai tampa tarsi baisia tradicija. Galvojau, nuo to jau išsigydėme, bet, pasirodo, dar ne“.

Šįkart rungtynių rezultatas buvo įrašytas į dvejų pirmenybių - Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos ir Baltijos Iššūkio taurės turnyrinę lentelę.

Priminsime, kad „Dragūnas“ šį sezoną "Vivus.lt" rankinio čempionate 2014 metų lapkričio 23 dieną Kaune granitiečius įveikė rezultatu 25:23 (10:10).

Klaipėdiečiai tiek „Vivus.lt“ rankinio lygos čempionate (15 pergalių, 1 pralaimėjimas), tiek Baltijos Iššūkio lygos turnyre (7 pergalės, 1 pralaimėjimas) yra vienvaldžiai lyderiai.

„Granitas-Gaja-Karys“ tiek Baltijos Iššūkio lygos turnyre (3 pergalės, 5 pralaimėjimai), tiek Lietuvos čempionate (8 pergalės, 2 lygiosios, 6 nesėkmės) užima penktąją vietą.

Alytiškiai vėl „išjungė“ „Šviesą“

Kur kas lengvesnę pergalę iškovojo Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos turnyro lentelėje „Dragūnui“ ant kulnų lipantys Alytaus „Almedos-Stronglaso“ rankininkai. Jie savo aikštėje 12 įvarčių skirtumu – 35:23 (17:8) palaužė Vilniaus VHC „Šviesą“.

Alytiškiai vargo turėjo ir apylygiai rungtyniavo tik iki pirmojo kėlinio vidurio, vėliau trūktelėjo į priekį – 9:5 ir nuolat kontroliavo situaciją – 17:7, 25:11, 30:16.

Alytaus komandą į pergalę vedė po 8 įvarčius ir po 1 m baudinį pataikę Žygimantas Micevičius ir Gintautas Adamkevičius, 6 – Irmantas Asakavičius, po 4 – Aurelijus Sabonis ir Linas Paliušis.

Vilniaus komandai 5 įvarčius įmetė Tomas Bernatavičius, 4 (1 iš 7 m) – Dovydas Kuodys, po 3 – Skirmantas Plėta (1 iš 7 m) ir Valdas Drabavičius.

Alytiškiai šį sezoną „Šviesą“ nugalėjo jau antrą kartą: 2014 metų lapkričio 22 dieną Vilniuje dvikova baigėsi rezultatu 33:23 (19:9) „Almeidos-Stronglaso“ ekipos naudai.

Alytaus rankininkai (14 pergalių, 2 pralaimėjimai) Lietuvos „Vivus.lt rankinio lygos čempionate užima antrąją vietą, o vilniečiai (9 pergalės, 7 pralaimėjimai) - ketvirtą vietą.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių