Quantcast

Klaipėdietis – NHL klubo peržiūroje

  • Teksto dydis:

Las Vegase (JAV) naujojo Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) klubo „Golden Knights“ stovykloje pasirodė 20-metis klaipėdietis Artūras Pavliukovas.

Lietuvos ledo ritulio rinktinės vartininkas sulaukė netikėto kvietimo NHL komandos stovyklą ir kartu su dar keturiais vartininkais bandys patekti į naujosios ekipos sistemą.

A.Pavliukovas savaitę truksiančioje peržiūroje konkuruos su NHL naujokų biržoje pakviestais 18-mečiu čeku Jiri Patera (161 šaukimas), 17-mečiu Maksimu Žukovu iš Rusijos (96 šaukimas), 20-mečiu kanadiečiu Loganu Thompsonu ir 19-mečiu vartininku iš Kanados Griffenu Outhouse`u.

Klaipėdietį, metus žaidžiantį keturiose skirtingose JAV jaunimo komandose, stebėjo Šiaurės Amerikos skautai, o kvietimo į NHL klubo stovyklą jis sulaukė gegužę Klaipėdoje vykusiose jaunųjų talentų peržiūroje.

Vartininkas savo galimybes patekti į stipriausią pasaulio ledo ritulio lygą vertina realistiškai ir tikisi kitiems metams užsitikrinti vietą vienoje iš geriausių JAV jaunimo lygų.

„Sąlygos čia – idealios, stebina viešbučio komfortas, treniruočių sąlygos. Viskas idealu, tik sportuok. Žinoma, į NHL patekti būtų fantastika, tačiau tai šiek tiek tolimesnė svajonė. Dabar norėtųsi užsirekomenduoti stovykloje ir toliau būti klubo akiratyje. Jei pavyktų prasimušti į vienas geriausių JAV lygų USHL ar NCDC, tai būtų labai gerai ir galėčiau tobulėti su stipriausiu pasaulio jaunimu“, – sakė A.Pavliukovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių