Quantcast

A. Kelmelis šauniai pradėjo pasaulio jaunių irklavimo čempionatą

  • Teksto dydis:

Roterdame (Olandija) trečiadienį kovas pradėjo 2016 metų pasaulio jaunių (iki 18 metų) irklavimo čempionato dalyviai.

Vienviečių vaikinų varžybose olimpietis Armandas Kelmelis atrankos ketvirtajame plaukime užėmė antrąją vietą ir iš karto pateko į ketvirtfinalį. Lietuvis 2 km atstumą įveikė per 7 minutes 7,44 sekundės.

Merginų dviviečių varžybų atrankos antrajame plaukime Vytautė Urbonaitė ir Kamilė Kralikaitė trasoje sugaišo 7 min. 42,4 sek., užėmė trečiąją vietą ir dėl kelialapio į finalą kovos paguodos plaukime. Atrankos varžybų metu vietas finale užsitikrino tik abiejų plaukimų laimėtojos.

Vaikinų dviviečių varžybose Matas Jakubauskas ir Arnas Kazlauskas taip pat turės dalyvauti paguodos plaukime, kuriame bus kovojama dėl bilietų į pusfinalį. Atrankos pirmajame plaukime lietuviai iki finišo irklavo 6 min. 58,55 sek. ir liko šešti.

Porinių dviviečių varžybose lietuviams sekėsi geriau. Mantas Juškevičius ir Julius Lesauskas atrankos plaukime užėmė trečiąją vietą (6:38.51) ir prasimušė į ketvirtfinalį.

Agnei Ginevičiūtei ir Evelinai Butrimavičiūtei dėl vietos pusfinalyje porinių valčių klasėje dar teks kovoti paguodos plaukime. Mūsų irkluotojos atrankos ketvirtajame plaukime užėmė antrąją vietą (7:22.57), bet kelialapį į pusfinalį pelnė tik pirmos finišo liniją kirtusios Australijos atstovės.

Merginų porinei keturvietei, kurią irkluoja Ieva Medelinskaitė, Aistė Andriulevičiūtė, Viktorija Vareikaitė ir Eglė Bezzubovaitė, prasibrauti į pusfinalį taip pat nepavyko. Mūsų komanda distanciją įveikė per 6 min. 53,58 sek., atrankos trečiajame plaukime užėmė ketvirtąją vietą ir jėgas dar kartą bandys paguodos plaukime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių