Quantcast

Kaune – Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione prasidėjo dvi dienas truksiantis Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas.

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione prasidėjo dvi dienas truksiantis Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas. Pirmą varžybų dieną vyko intriguojanti trijų Europos čempionato normatyvus turinčių disko metikų Virgilijaus Aleknos, Andriaus Gudžiaus ir Alekso Abromavičiaus dvikovos, kuriose triumfavo geriausio sezono rezultato savininkas A.Gudžius. V.Alekna kitam Lietuvos disko metikui pralaimėjo po 19 metų petraukos.

Geriausiu bandymu A.Gudžius numetė 63,03 metro, antrą vietą užėmęs V.Alekna – 61,43 m. Bronza atiteko A.Abromavičiui (58,96 m).

„Džiugu, tapau Lietuvos čempionu, o tai – svarbus titulas. Rezultatas manęs netenkina, bet pergalė yra pergalė. Neparodžiau to, ką galiu, tačiau man pavyko parodyti gana neblogą rezultatą, o Virgilijui – ne, – sakė A.Gudžius. – Šiandien buvo karšta, vėjas taip pat nebuvo idealus. Treneris sakė, jog Rio de Žareine per olimpiadą bus dar karščiau, todėl reikia pratintis.“

Vienuolika kartų Lietuvos čempionu tapęs V.Alekna sidabro apdovanojimu tenkinosi ketvirtą kartą karjeroje. Legendinis disko metikas tikino, jog A.Gudžiaus pergalė jam nebuvo netikėta.

„Yra stipresnių disko metikų Lietuvoje, užaugo naujas čempionas. Šiemet Andrius yra kur kas toliau numetęs nei aš ir varžybose dalyvauja stabiliau. Jis subrendo kaip disko metikas, yra fiziškai stiprus, greitas“, – pasakojo V.Alekna.

Į Europos čempionatą Lietuvos disko metikai išskirs jau po dviejų savaičių.

„Sezonas šiomis varžybomis dar nesibaigė, dar laukia Europos čempionatas.Ten vyksiu dalyvauti ir norėtųsi patektį į vakarines varžybas, tai yra – į dvyliktuką. Vieną dieną jaučiuosi gerai, kitą – blogai, trečią – dar kažkas atsitinka, taip ir žaidžiu“, – teigė V.Alekna.

Jau aštuntą Lietuvos čempionės titulą iškovojo olimpietė Sonata Tamošaitytė. 100 m barjerinio bėgimo rungtyje ji finišavo per 13,31 sek., pasiekė geriausią sezono rezultatą bei įvykdė Europos čempionato normatyvą.

„Emocijos labai geros, nes norėjau įvykdyti Europos čempionato normatyvą ir šiemet. Per treniruotes bėgasi gerai, tad būtų buvę labai gaila, jei nebūtų pavykę. Tai lietus, tai vėjas vis sutrukdydavo. Bėgimuose su barjerais vėjas labai trukdo, išsimuši iš ritmo. Per treniruotes bėgasi, per apšilimus prieš varžybas irgi bėgasi, o per pačias varžybas – nebe“, – sakė S.Tamošaitytė.

Nors 100 m barjerinio bėgimo rungtyje parengiamųjų bėgimų nebuvo, S.Tamošaitytė startavo ir daugiakovės varžybų pirmoje rungtyje.

„Sunku susikoncentruoti į vieną bėgimą, pirmas man visada būna prastesnis. Šiandien atėjau nusiteikusi, jog turiu du finalus. Per pirmą bėgimą į paskutinį barjerą kaliau, laikas galbūt galėjo būti ir dar geresnis.“

Dešimtą kartą Lietuvos čempionate tapo Zinaida Sendriūtė, kuri geriausiu bandymu numete 63,11 m, šeštą kartą iš eilės triumfavo 1500 m distancijoje startavęs Petras Gliebus (3 min. 52.34 sek.), penktą – šuolininkas į tolį Povilas Mykolaitis. Po traumos atsigaunantis sportininkas antru bandymu nušoko 7,86 m.

„Prieš maždaug du mėnesius turėjau stiprų dvigalvio raumens patempimą. Skausmai baigėsi prieš dvi savaites ir dar dabar po šuolių jaučiasi, jog ne viskas tvarkoje. Negaliu atsispirti iš pilno greičio, jėga nesugrįžusi, jei federacija bus maloninga, išves į Europos čempionatą, pasiruošti spėsiu. Savaitė gero darbo, varžybinio pasirengimo ir to pakaktų. Didžiausi darbai jau padaryti, reikia tik sustyguoti smulkmenas“, – sakė P.Mykolaitis.

Europos čempionato normatyvą sportininkas įvykdė pernai, todėl ar vyks į Senojo žemyno pirmenybes paaiškės LLAF tarybos posėdžio metu.

„Nebuvo jokios įtampos, žinojau, jog su koja nėra viskas gerai, todėl stebuklų nesitikėjau. Buvo gerų ir žengtų šuolių. Toks rezultatas nieko neduoda, Europos čempionate į finalą nepateksi. Tik tiek, jog tapau Lietuvos čempionu.“

Antrą Lietuvos čempionato dieną paaiškės dar 20 rungčių čempionai. Varžybų pradžia sekmadienį – 12 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių