Quantcast

Kaune vyks trečiasis Baltijos pulo lygos varžybų etapas

  • Teksto dydis:

Sekmadienį prekybos ir laisvalaikio centre "Mega", Kaune, prie pulo stalų rinksis per 80 sportininkų iš 7 šalių. Čia vyks trečias Baltijos pulo lygos "Mezz Cues Baltic Pool League" varžybų etapas. Pirmi du vyko Latvijoje ir Estijoje, o ketvirtasis spalio mėnesį numatytas Minske. Finalinis lygos etapas numatytas lapkritį Rygoje.

"Mezz Cues Baltic Pool League" prie pulo stalų savo meistriškumą demonstruos 59 vyrai, 13 veteranų ir 10 moterų. Kaune varžysis sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Norvegijos, Suomijos ir Baltarusijos. Lietuvoje vis populiarėjanti sporto šaka nacionalinėse varžybose kasmet sulaukia daugiau ne tik sportininkų, bet ir žiūrovų, tad šiemet jų patogumui "Megoje" bus įrengtos tribūnos susirinkusiems pulo sirgaliams.

Lietuvos pulo federacijos prezidentas Tomas Brikmanis sako, kad aukšto lygio pulo varžybose vidutiniškai dalyvauja apie 200 licencijuotų sportininkų nuo 13 iki 65 metų iš Lietuvos. Anot jo, vis aktyviau į šią sporto šaką įsitraukia moterys.

"Kartu su bendraminčiais iš Latvijos ir Estijos prieš ketverius metus sukūrėme nepriklausomą varžybų platformą Baltijos regionui "Baltijos pulo lyga". Jau dabar galime vertinti mūsų įdirbį - Lietuva ir mūsų atstovai vis dažniau pasiekia aukštų rezultatų pasaulio pulo varžybose, o į mūsų rengiamas varžybas atvyksta jau ir aukšto lygio profesionalai, kurie verčia pasistiebti mūsų sportininkus", - sako T. Brikmanis.

Visi norintys stebėti "Mezz Cues Baltic Pool League" turnyro kovas yra kviečiami į PLC "Mega", rugsėjo 6 dieną, nemokamas renginys vyks nuo 10 iki 21 valandos "Megos" centrinėje aikštėje.

Lietuvos pulo federacija (LPF) - organizacija, siekianti populiarinti pulo sporto šaką Lietuvoje ir nuolat gerinti sąlygas sportininkams treniruotis bei varžytis. LPF vysto bendradarbiavimą su užsienio šalių biliardo federacijomis, organizuoja nacionalines ir tarptautines pulo varžybas, investuoja į perspektyviausius šalies sportininkus, kelia sportininkų, trenerių ir teisėjų kvalifikaciją ir bendrą šios sporto šakos lygį Lietuvoje. LPF buvo įkurta 2010 metų gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių