Quantcast

Kaune praūžė jau 43-iasis tarptautinis regbio turnyras

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kaune vyko jau 43-iasis tarptautinis regbio turnyras „Ąžuolo“ taurei laimėti. Tai buvo vienos iš paskutinių varžybų legendiniame S.Dariaus ir S.Girėno stadione prieš rekonstrukciją. Jos unikalios tuo, kad vyksta 43 metus iš eilės be pertraukos.

Varžybose dalyvavo keturios jaunučių A ir šešios jaunučių B komandos iš Lietuvos ir Latvijos. Dėl stadiono rekonstrukcijos pradžios neapibrėžtumo turnyras galėjo ir neįvykti, todėl komandų skaičius buvo mažesnis. Nepaisant to, kovos buvo labai atkaklios ir treneriai turėjo puikią galimybę įvertinti artimiausio rezervo galimybes.

Jaunučių A grupėje, kaip ir pernai, triumfavo Rygos „Trans Akt“ (Latvija) komanda. Jaunučių B varžybose nugalėjo Šiaulių „Salda-Klevas“. Antrąsias vietas užėmė Kauno „SM Tauro-Ąžuolo“ regbininkai.

Pagrindinė „Vytauto Vasilenkos taurė“ komandų įskaitoje atiteko latviams. Ją įteikė pats šių varžybų pradininkas ir ilgametis organizatorius V.Vasilenka.

Lietuvos regbio federacijos Garbės prezidentas V.Vasilenka pasidžiaugė, kad turnyras vyko jau 43-iąjį kartą.

„Per 43 metus šiame turnyre tik tris sykius lijo lietus. Visus kitus metus turnyrą lydėjo saulė, – šypsojosi V.Vasilenka. – tikiuosi, kad 44-as turnyras vyks jau atnaujintame regbio stadione, kur jau įpusėjo rekonstrukcijos darbai“.

Šeštadienį Kauno apskrityje vyko veteranų rudens turnyras. Puikus oras ir gera nuotaika lydėjo turnyro dalyvius visą dieną. Rungtynės vyko tarp Kauno veteranų klubo ir Vilniaus „Geležinio vilko“ komandų.

Kauno komanda iškovojo pergalę 10:5. Nugalėtojų gretose pasižymėjo Andrius Kazlauskas ir Andrius Tamašauskas. Vilniaus ekipos gretose kamuolį įskaitiniame plote prispaudė Gediminas Bacėnas.

Kaunas pasiliko taurę iki pavasarinio turnyro, kuris vyks Kupiškyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvis

Alvis portretas
Taip prauze o kur informacija kad bus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių