Quantcast

Karštąjį savaitgalį Klaipėdoje – paplūdimio regbio aistros

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Klaipėdoje įvyko atviras Lietuvos „Baltic Pallets“ paplūdimio regbio čempionatas, kuriame dalyviai varžėsi suaugusių vyrų, moterų, jaunimo (iki 18 metų) ir veteranų grupėse.
Nors Smiltynės paplūdimyje, kaip ir visoje Lietuvoje, vyravo karščiai, vis užklupdavusios liūtys šiek tiek atgaivindavo tiek žaidėjus, tiek žiūrovus. Atkakli ir pasiaukojanti kova ant smėlio nepaliko abejingo nei vieno.

Čempionate iš viso dalyvavo 18 komandų. Kaip ir tikėtasi, vyrų tarpe dominavo Lietuvos regbio sostine vadinamo Šiaulių miesto komandos. Tarp moterų po dramatiškos kovos triumfavo marijampolietės.

Vyrų varžybose savo pajėgumą įrodė Šiaulių „Vairo-Kalvio“ regbininkai. Daugkartiniai Lietuvos tradicinio regbio čempionai pusfinalyje 12:3 nugalėjo „Klaipėdos kovo-Baltic Pallets“ komandą, o finale 6:2 įveikė Šiaulių „Sporto kodo“ ekipą. Bronzos medaliais džiaugėsi klaipėdiečiai, kurie mažajame finale 10:1 sutriuškino Panevėžio „Klevo“ regbininkus.

Verta pažymėti, kad grupės etape Šiaulių „Vairas-Kalvis“ patyrė vienintelį pralaimėjimą būtent prieš „Sporto kodo“ klubą (2:3), todėl finalą galima pavadinti saldžiu revanšu.

„Iš pradžių buvome kiek nesusikaupę, atsipalaidavę. Gerai, kad pralaimėjome vienerias rungtynes. Tada nusileidome nuo debesų, susikoncentravome, užsivedėme ir supykome. Po to viskas pradėjo sektis tik į gerą pusę. Norėčiau išskirti mūsų komandinę dvasią, kuri ir lėmė tai, kad tapome čempionais“, - pasakojo vienas „Vairo-Kalvio“ žaidėjų Richardas Stankus.

 

 

Nuo vyrų neatsiliko ir „Vairo-Kalvio“ veteranai, kurie įveikė Kauno „Laisvės“ ir Klaipėdos „Kuršių“ komandas ir taip pat iškovojo aukso medalius.

„Komanda žaidė labai gerai. Pradėjome žaisti paplūdimyje nuo pavasario, dalyvavome turnyre Latvijoje, todėl tikėjomės pirmos vietos. Galiu išskirti Sigitą Kukulskį, kuris sėkmingai vadovavo žaidimui ir pats žaidė. Komanda buvo tvirta, galėjome daryti keitimus. Labai stipraus pasipriešinimo nepajutome“, - mintimis dalinosi „Vairo-Kalvio“ veteranų komandos prezidentas Vidmantas Taujanskas.

 

 

Tikra drama vyko moterų čempionate. Favoritėmis laikytos Marijampolės ŽSM komandos žaidėjos 4:2 nugalėjo „Klaipėdos kovo-Baltic Pallets“ ekipą, tačiau netikėtai 4:5 pralaimėjo Vilniaus regbio akademijai. Vilnietės savo viltis tapti čempionėmis palaidojo 1:4 pralaimėdamos Klaipėdos klubui. Visos trys ekipos surinko po 4 taškus, o „Klaipėdos kovas-Baltic Pallets“ ir ŽSM taškų santykis buvo vienodas (+1), todėl čempionėmis marijampolietės tapo tik dėl daugiau pelnytų taškų.

Jaunimo čempionate triumfavo Šiaulių „Baltrex“ klubas, aplenkęs antrą vietą užėmusią Jelgavos „Mitavos“ ekipą iš Latvijos ir trečioje pozicijoje likusius „Klaipėdos kovo-Baltic Pallets“ regbinininkus.

„Čempionate dominavo Šiaulių komandos. Gerai žaidė ir Klaipėdos vyrų ekipa. Čempionatą stebėjo nemažai žiūrovų, tik jų gretas kiek koreguodavo vis prapliupdavęs smarkus lietus“, - teigė vienas pirmenybių organizatorių Simas Banys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių