Quantcast

K. Zaicevaitei atiteko tarptautinio imtynių turnyro auksas

Gardine (Baltarusija) vykusiame tarptautiniame moterų imtynių turnyre Kornelija Zaicevaitė užėmė pirmą vietą.

Svorio kategorijoje iki 63 kilogramų Lietuvos atletė įtikinamai laimėjo pirmas dvi kovas ir finale susitiko su Baltarusijos imtynininke Aliona Mankevič. Pasibaigus kovos laikui švieslentėje rezultatas buvo lygus - 6:6, tačiau, aukštesnius techninius balus gavusiai Kornelijai Zaicevaitei buvo pakelta ranka ir ji tapo turnyro nugalėtoja.

Auksė Rutkauskaitė (iki 60 kg) pralaimėjo tik finalinę kovą, kurioje susitiko su mokomųjų treniruočių stovyklų partnere Katerina Listapadova iš Gomelio. Šįkart baltarusė buvo pranašesnė, o lietuvei atiteko sidabro medalis ir taurė.

Svorio kategorijoje iki 69 kilogramų savo jėgas išbandė aštuntokė Kamilė Gaučaitė. Ji įtikinamai nugalėjo dvi Baltarusijos atletes - Aliną Svioklą ir Uljaną Pačibut. Trečioje imtyje lietuvaitė kovojo su 2012 metų pasaulio studentų čempionato prizininke Svetlaną Ryžykova iš Ukrainos. Deja, K. Gaučaitei teko pripažinti labiau patyrusios atletės pranašumą. Paskutinėje imtyje K.Gaučaitė pralaimėjo tituluočiausiai Izraelio imtynininkei, 2014 metų Europos čempionato sidabro medalio laimėtojai Iljanai Kratiš. Varžovė tapo turnyro nugalėtoja, o lietuvė pasipuošė bronzos medaliu.

Svorio kategorijoje iki 53 kilogramų kovojo Viktorija Augustauskaitė. Šiaulietė pralaimėjo pirmąją kovą šešeriais metais vyresnei Baltarusijos imtynininkei Ksenijai Švarumian. Deja, K.Švarumian pralaimėjo pusfinalio kovą ir taip užkirto kelią V. Augustauskaitei kovoti dėl bronzos medalio.

Baltarusijoje šios šalies atletėms, kurios iškovojo turnyro Gardine nugalėtojų titulus, suteikiami sporto meistrių vardai. Kartu su ženkliuku tik ką "iškeptos" meistrės gauna ilgalaikį finansavimą. Todėl turnyro šeimininkės kovojo aršiai, agresyviai, be jokių skrupulų.

Visos Lietuvos atletės yra Šiaulių sporto gimnazijos moksleivės. Be lietuvaičių turnyre varžėsi 124 sportininkės iš Ukrainos, Slovakijos, Estijos ir Baltarusijos, Izraelio, Turkmėnijos ir Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių