Quantcast

Jaunųjų klaipėdiečių pergalės planetos modernių šokių pirmenybėse

„Dar nesuvokiu kaip įstengėme laimėti“, – džiaugėsi Danguolė Dapšytė, Klaipėdos „D&D“ komandos vadovė, grįžusi iš Vengrijoje vykusio 15-ojo modernių šokių sporto pasaulio čempionato. Šokių specialistė iš džiaugsmo skraido padebesiais po to, kai auklėtinės iškovojo du planetos nugalėtojų titulus.

Mergaičių iki 10 metų fantasy show šokių asmeninėse varžybose triumfavo Karina Kazlauskaitė, o to paties stiliaus šokių komandų pirmenybėse geriausiai pasirodė „D&D“ ekipa.

Individualiose varžybose kovojo 15 dalyvių iš 8 valstybių. Pirmąją dieną vyko du etapai. Iš pradžių atkrito trys prasčiausiai pasirodžiusios šokėjos, po to tapo žinomos šešios pajėgiausios dalyvės, kitądien kovosiančios finale.

K.Kazlauskaitė iš karto pateko tarp favoričių. Pirmajame etape visi septyni teisėjai po dešimtuką skyrė penkioms dalyvėms, o antrajame maksimalų balų skaičių – 70 gavo tik ji.

Dėl čempionės titulo lemiamose varžybose Lietuvos atstovei teko varžytis su vengrėmis Olivia Ujvari (pusfinalyje pelnė 61 tašką), Tamara Zoe Sales-Vasadi (32) ir Fruszina Nagy (32), Gibraltaro atstovėmis Elsa Parody (61) ir Adrianne Durante (32).

„Dalyvės turėjo laikytis tik vienos taisyklės – šokis negalėjo būti ilgesnis kaip 1 min. 45 sek., o fantasy show stilius leido mergaitėms fantazuoti, kiek tik sugeba. Kuo daugiau nustebinsi teisėjus – tuo geriau“, – varžybų niuansus patikslino D.Dapšytė.

Anot vadovės, po pirmųjų etapų, kiek kuri dalyvė pelnė balų, organizatoriai paskelbdavo ant rezultatų sienos, o finale to nebuvo – teko laukti ant scenos.

„Nors iki finalo viskas ėjosi sklandžiai, tačiau po paskutinio šokio, kol laukėme galutinio verdikto, teko padrebinti kinkas. Tačiau arbitrai buvo objektyvūs ir neiškrėtė mums blogos išdaigos. Žinia, sporto šakose, kuriose dalyvius vertina teisėjai, labai daug vietos simpatijoms ir antipatijoms. Tačiau Vengrijoje to nepasitaikė – komisija dirbo objektyviai.“

Fantasy show jaunučių komandų čempionate, kuriame galėjo dalyvauti mergaitės iki 13 metų, klaipėdietės buvo jauniausios – beveik visos buvo 10-metės, o Emilei Kniuliūtei – vos 8-eri.

Nepaisant to, „D&D“ triumfavo Pečo mieste. 

Pirmenybėse kovojo dešimt dvyliktukų iš tiek pat šalių. Kas laimės tapo žinoma iš karto – po vienintelio ekipų pasirodymo.

Lietuvių atlikta kompozicija „Nibiru arba planeta X“ sulaukė didžiausių teisėjų įvertinimų.

„Neįsivaizduoju, kaip laimėjome, – stebėjosi D.Dapšytė. – Varžovės buvo labai pajėgios, parengė geras kompozicijas.“

Tai ne pirmosios jaunos šokių specialistės auklėtinių pergalės. Prieš dvejus metus pasaulio čempionate Italijoje „D&D“ suaugusiųjų komanda iškovojo auksą laisvojo stiliaus šokių grupėje

Pasaulio čempionė – „D&D“ komanda

Karina Kazlauskaitė

Agnieška Alfimova

Ema Abdullajeva

Ugnė Jokšaitė

Viltė Jokšaitė

Gerda Samulionytė

Emilija Strolytė

Emilė Kniuliūtė

Skaistė Juočytė

Estera Kairytė

Augustė Tarailaitė

Gabija Lekevičiūtė



NAUJAUSI KOMENTARAI

LŠ portretas
Nuoširdžiausi sveikinimai visam kolektyvui! Džiaugiuos, kad pakartojote tokį dydį laimėjimą!

Minde

Minde portretas
Šaunuolės mergaitės. Vadovė gerai padirbėjo!

Miestietė

Miestietė portretas
Šaunuolės!!! Tikrai yra kuo didžiuotis!!! Sveikinimai!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių