Quantcast

Jaunųjų kartingų lenktynių favoritų planuose jau subrandinti būsimojo sezono startai

  • Teksto dydis:

Lietuvoje, Lenkijoje ir Italijoje šiemet lenktynėse triumfavusiems dvylikamečiams Lietuvos kartingų lenktynininkams Gustui Grinbergui ir Danieliui Vavilovui Panemunės pilyje vykusioje iškilmingoje ceremonijoje buvo įsegti auksinis čempiono ir sidabrinis vicečempiono ženkleliai.

Tačiau šiemet Lietuvos ir Lenkijos čempionatuose laurus nuskynę sportininkai ilgai švęsti negalės. Jau sausio pradžioje Vezuvijaus papėdėje Italijoje įrengtoje Sarno trasoje jie pradės treniruotis gerokai greitesne nei iki šiol technika.

Pasak pranešimo, abiejų lenktynininkų 2015 metų statistika buvo iškalbinga. G. Grinbergas ir D. Vavilovas absoliučiai dominavo Lietuvos čempionato "Mini 60" kartingų klasėje. Aštuoniuose etapuose jie nugalėjo visose 8 kvalifikacinėse lenktynėse, 8 pusfinaliuose ir 8 finaluose.

Keturiolikos etapų Lenkijos "Mini Rok" čempionate G. Grinbergas nugalėjo 7 kvalifikacijos lenktynėse, 7 pusfinaliuose ir 7 finaluose ir tapo Lenkijos čempionu, o D.Vavilovas šventė savo pirmą pergalę užsienyje ir Lenkijos pirmenybėse liko ketvirtas.

Neoficialiame "Mini Rok" pasaulio čempionate (oficialiuose čempionatuose gali dalyvauti tik 13 metų sulaukę lenktynininkai - BNS), kuriame dalyvavo 118 sportininkų, 2015 metais tapusių 37 šalių čempionais ir prizininkais, G. Grinbergas iškovojo 11-ą vietą.

Įvertinus dalyvių skaičių, tai iki šiol didžiausias Lietuvos sportininkų pasiekimas šioje klasėje ir amžiaus grupėje. Beje, abu sportininkai yra nominuoti "BirelArt" geriausių metų lenktynininkų rinkimuose. Jie varžosi lenktynininkų iki 13 metų kategorijoje. Reikia priminti, kad vienas iš "BirelArt" kartingų gamintojo savininkų yra garsusis Nicolas Todtas, buvusio "Ferrari" komandos vadovo ir dabartinio FIA (Tarptautinės automobilių sporto federacijos) vadovo Jeano Todto sūnus. Jis taip pat yra Fellipes Massos bei kelių kitų F1, GP2, GP3 ir DTM lenktynininkų agentas, ieškantis autosporto talentų visame pasaulyje.

Jau trejus metus ginantis gamyklinės "BirelArt" komandos filialo Lenkijoje spalvas lietuvių duetas kitąmet žengia dar vieną žingsnį link autosporto aukštumų. Jauniausi Lietuvos profesionalūs lenktynininkai, 2015 metais startavę net 30 lenktynių Lietuvoje, Lenkijoje ir Italijoje, ateinančiais metais savo jėgas bandys "Junior Rok" kategorijos lenktynėse.

"Dar metus galėjome lenktyniauti "Mini Rok" klasėje, tačiau manome, kad jau esame pasiruošę žengti didelį žingsnį pirmyn. Esame suplanavę rimtą treniruočių programą Italijoje žiemos sezono metu, o po to iškart kelių varžybų seriją Italijoje ir Lenkijoje, kur nesiruošiame finišuoti žemiau pirmo dešimtuko ribos. Pirmo sezono "Junior Rok" kategorijoje tikslai - prizinės vietos lenktynėse ir penketukas labai konkurencingo Lenkijos čempionato bendrojoje įskaitoje. Labai norime dalyvauti ir Lietuvos čempionate. Tikimės, kad kitam sezonui Lietuvos kartingų federacijos vadovybė patvirtins "Junior Rok" klasę šalies čempionate",- kalbėjo komandos vadovas Darius Grinbergas.

"BirelArt by WTR" komandos gretas Italijos čempionate papildys "Shifter Rok" klasėje startuosiantis Lietuvos čempionato "Open 125" klasės trečios vietos nugalėtojas Andrius Gelžinis, savo startus Lietuvoje ir Lenkijoje jau planuoja ir jauniausias komandos narys - aštuonmetis Ąžuolas Jotautas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių