Quantcast

Jaunimo ledo ritulio rinktinė sieks išsaugoti vietą pasaulio čempionato IB divizione

  • Teksto dydis:

Gruodžio 9 dieną Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) ledo ritulio rinktinė rungtynėmis su Norvegija startuos pasaulio ledo ritulio čempionato IB divizione Bledo mieste Slovėnijoje.

Po šešerių metų pertraukos į IB divizioną grįžusi Lietuvos jaunimo rinktinė gavo šansą kautis su tokių ledo ritulio elito šalių, kaip Norvegija, Slovėnija, Italija bendraamžiais.

Komandos vadovybė tikina, jog padarys viską, jog galimybė tobulėti aukštesniame lygyje išliktų ir kitais metais.

Asociacija „Hockey Lietuva“ šiam čempionatui priėmė netradicinį sprendimą ir pasiruošimas čempionatui vyks Slovėnijoje, Blede, tame pačiame mieste kur ir vyks IB diviziono kovos.

„Kadaise turėjau svajonę dar būdamas žaidėjas, jog gerai būtų iškart ruoštis čempionatui ten, kur jis ir vyks, tačiau tai ir liko svajone, visada ruošdavomės namie, o vėliau autobusu dardėdavome į čempionatą. Dabar svajonė išsipildė, tik trenerio poste. Sprendimo logika nesudėtinga - jaunimas ir taip iš visų pasaulio kampelių skristų namo, vėliau vėl reiktų keliauti į Slovėniją. Tiesiai nuvykti į čempionato vietą bus kur kas geriau“,- apie pasiruošimą pasaulio čempionatui sakė vyriausiojo trenerio poste debiutuojantis Vilniaus „Hockey Punks Academy“ vaikų klubo treneris Mindaugas Kieras.

Didžioji dalis komandos atskris lėktuvais gruodžio 3 dieną į Slovėnijos sostinę Liublianą, iš kur autobusu keliaus į Bledą. Ten komandos jau lauks iš Suomijos keliomis valandomis anksčiau atskridę gynėjas Kristianas (Christian) Volodinas, vartininkas Laurynas Lubys ir iš JAV atskridęs gynėjas Arvidas Domeika.

Gruodžio 4 dieną, pirmadienį, pirmąją pasiruošimo čempionatui dieną į prie komandos prisijungs per Paryžių iš Suomijos atskrendantys gynėjas Kostas Gusevas ir puolėjas Vilius Bučys, iš JAV per Paryžių atkeliaus puolėjas Ignotas Ragas, iš JAV per Kopenhagą grįžta puolėjas Dominykas Bogdziulis.

Tik gruodžio šeštą dieną dėl įtempto klubų grafiko prie rinktinės prisijungs dar du „amerikonai“, per Paryžių grįžtantis puolėjas Denisas Kuzminovas ir per Ciurichą taip pat dviem skrydžiais parskrendantis gynėjas Tomašas Krukovskis.

Paskutinis prie komandos gruodžio 7 dieną prisijungs iš Maskvos tiesiai į Liublianą skrendantis puolėjas Markas Kaleinikovas.

„Aišku, norėtųsi ir daugiau laiko pasiruošimui nei nepilna savaitė, tačiau taip mes įpratę, ir taip ruošiamės ne pirmi metai. Komandoje bus vienu kitu žaidėjų daugiau, atkritę keliaus namo į Lietuvą. Prie rinktinės Blede prisijungs ir vartininkas Tadas Ramanauskas, norim būti visiškai tikri dėl vartininko pozicijos, tad čia bandysime daugiausiai kandidatų“, - apie pasiruošimą sakė M. Kieras.

Gruodžio 7 dieną Lietuvos jaunimo rinktinė sužais draugiškas rungtynes su Slovėnijos bendraamžiais ir tai bus vienintelės draugiškosrungtynės pasiruošimo etape.

Čempionate laukia penki varžovai, o lietuviai pagrindiniais konkurentais kovoje dėl išlikimo divizione mato dvi rinktines.

„Pagal sudėtis labai galingai atrodo norvegai, slovėnai. Pagrindiniai mūsų varžovai kovoje teisės ir po metų žaisti IB divizione bus italai, ukrainiečiai. Jaunių (iki 18 metų) čempionate taip pat IB divizione prieš porą metų žaidėme su italais, pralaimėjome 3:5, nors buvom geresni ir turėjom visus šansus laimėti. Ukrainiečių dalį rinktinės matėm visai neseniai Klaipėdoje, organizuota gera komanda, bus nelengva. Žinoma, tai nereiškia, jog ir su kitomis rinktinėmis nežaisim, kovosim su visais varžovais. Bus tikrai įdomus čempionatas“, - sakė naujasis vyriausiasis treneris.

Be minėtų rinktinių, čempionate dar žais Lenkijos komanda. Praėjusiais metais į šį divizioną iš IA diviziono nukrito Norvegija, o lietuvių vietą IIA divizione užėmė Didžioji Britanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių