Quantcast

Jaunieji Lietuvos irkluotojai pasaulio čempionate medalių neiškovojo

  • Teksto dydis:

Olandijoje vykstančiame 2016 metų pasaulio jaunimo (iki 23 metų) ir jaunių (iki 18 metų) irklavimo čempionate pasirodymus ketvirtadienį užbaigė dar dvi Lietuvos įgulos.

Jaunimo varžybų vienviečių C finale Giedrius Bieliauskas dar kartą parodė, kad apmaudi nesėkmė ketvirtfinalyje buvo tik nesusipratimas. Lietuvis distanciją įveikė per 6 min. bei 57,79 sek., tvirtai užėmė pirmąją vietą, o bendrojoje įskaitoje liko 13-as.

Tuo metu porinę dvivietę irkluojantys Andrius ir Vytautas Lapatiukai išbandė jėgas B finale. Jame lietuviai 2 km nuirklavo per 6 min. ir 29,18 sek. ir užėmė 4-ąją vietą. Bendrojoje įskaitoje tai lėmė 10-ąją poziciją.

Jaunių varžybose ketvirtadienį taip pat startavo dvi Lietuvos valtys.

Merginų dviviečių varžybų paguodos plaukime Vytautė Urbonaitė ir Kamilė Kralikaitė trasoje sugaišo 7 min. 43,66 sek., užėmė trečiąją vietą, tačiau turės tenkintis startu B finale, nes į A finalą pateko tik 2 geriausios komandos.

Toks pat likimas kovoje dėl kelialapio į pusfinalį ištiko ir merginų porinę keturvietę, kurią irkluoja Ieva Medelinskaitė, Aistė Andriulevičiūtė, Viktorija Vareikaitė ir Eglė Bezzubovaitė. Lietuvos komandą nuo laimingos antrosios vietos skyrė vos 0,3 sek. Mūsiškės distanciją įveikė per 6 min. 49,84 sek., o antrąją vietą užėmusios šveicarės – per 6 min. 49,5 sek.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių