Quantcast

Jauniausias Lietuvos olimpietis nesigaili nutrūkusių atostogų

"Žinia, kad dalyvausiu Rio de Žaneiro žaidynėse, buvo neįtikėtina", – pripažino jauniausias 2016-ųjų Lietuvos olimpinės rinktinės narys, aštuoniolikmetis irkluotojas kaunietis Armandas Kelmelis.

Staigmena iš LIF

Tai, kad A.Kelmelis papildys mūsų šalies olimpiečių gretas, paaiškėjo praėjusią savaitę.

Armandas ilsėjosi po triumfo Europos jaunių čempionate – Kauno sporto mokyklos "Bangpūtys" trenerio Vydūno Banelio auklėtinis Trakuose iškovojo aukso medalį, tačiau žinutė iš Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) nutraukė trumpas sportininko atostogas.

Susižeidus dvivietę su Sauliumi Ritteriu irklavusiam Rolandui Maščinskui, LIF buvo priversta skubiai atlikti rokiruotę, tad nusprendė: olimpiadoje su S.Ritteriu irkluos Mindaugas Griškonis, o jį vienviečių valčių varžybose pakeis A.Kelmelis.

"Aukščiausio lygio irkluotojų Lietuvoje labai mažai, todėl M.Griškonį reikia pakeisti jaunu talentingu A.Kelmeliu. "Gintarinių irklų" varžybos parodė, kad Armandas šiuo metu yra antrasis geriausias vienvietės irkluotojas Lietuvoje", – pareiškė mūsų šalies irklavimo rinktinės konsultantas italas Giovianni Postiglione.

Pratintis nereikės

"Nustebau, nesitikėjau, – taip LIF sprendimą komentavo A.Kelmelis. – Ketinau atsipūsti po Europos jaunių čempionato ir rengtis pasaulio pirmenybėms, bet planai kardinaliai pasikeitė."

– Armandai, pernai jau lankeisi olimpinėje Rio de Žaneiro irklavimo bazėje, dalyvavai varžybose. Šiemet viskas bus paprasčiau? – paklausėme jaunojo irkluotojo.

– Tąkart ir treniravausi, ir startavau pasaulio jaunių čempionate. Tikiuosi, iš naujo pratintis nereikės. Sąlygos ten – panašios kaip Lietuvoje, čia, Kaune ar Trakuose, gal tik bangavimas Rio de Žaneire – stipresnis. Manau, užteks laiko prisitaikyti: į Braziliją išskrisime liepos 24-ąją, o pirmasis startas – rugpjūčio 6-ąją.

– Kokių rezultatų tikiesi?

– Iš tiesų, net neįsivaizduoju... Juk iš jaunių varžybų – iškart į suaugusiųjų grupę ir ne bet kokią – olimpinę! Labai skirtingi lygiai, todėl nežinau, kaip viskas susiklostys. Manau, bet kokiu atveju svarbiausia – pasirodyti pagal galimybes, taip, kiek leis jėgos.

– Ar jau domėjaisi savo varžovais?

– Žinau, kad pagrindiniai favoritai – patyrę, greiti, stiprūs vyrai, bet bus ir debiutantų, kaip aš.

Olimpinis vanduo – kitoks

"Manau, kad Armandui bus kiek lengviau nei kitiems mūsų irkluotojams, nes jis jau žino olimpinio vandens ypatybes", – teigė A.Kelmelio treneris V.Banelis.

– Treneri, koks gi tas – Rio de Žaneiro irklavimo kanalo vanduo? – pasiteiravome V.Banelio.

– Po pernykštės viešnagės susidariau įspūdį, kad jis, irkluotojų žodžiais, sunkesnis, visiškai kitoks, nei Lampėdžiuose ar Trakuose. Gal dėl to, kad sūrus, ne itin švarus. Irkluoti reikia kitaip, bet Armandui tai nebus naujiena.

– Ar ne per anksti Armandui startuoti olimpiadoje?

– Kas galėjo žinoti, kaip jam teks toks nenumatytas išbandymas? Neslėpsiu, ir mane pritrenkė, žinoma, gerąja šio žodžio prasme, žinia, kad Armandas vyks į Rio de Žaneiro žaidynes. Vis dėlto neabejoju, kad olimpiada jam bus naudinga visais atžvilgiais.

– Nesibaiminate, kad vyresni varžovai jėga, patirtimi sutrikdys jūsų auklėtinį?

– Jo konkurentai bus, kaip sakau, kieti diedai. Vis dėlto ir Armandas – ne iš silpnųjų. Jis atsilaikys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių