Quantcast

A. Jasikonis pasaulio motokroso čempionate pakilo į ketvirtąją vietą

  • Teksto dydis:

Ketvirtasis pasaulio motokroso čempionato etapas vyko Trentino trasoje, Italijoje. Kaip anksčiau buvo minėjęs „Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing“ komandai atstovaujantis lietuvis Arminas Jasikonis, tai tikrai nebuvo jo mėgiamiausia trasa. Visgi tai nesutrukdė A. Jasikoniui ir vėl pademonstruoti puikų rezultatą bei pakilti į iki šiol Lietuvai neregėtas aukštumas – ketvirtąją vietą bendrojoje įskaitoje. Nuo trečiosios pozicijos A. Jasikonį skiria 22 taškai.

Šeštadienį vykusi kvalifikacija lietuviu nebuvo itin sėkminga. Jis liko už pirmojo dešimtuko ribų – 14-as. A. Jasikonį ir vėl kamavo ta pati problema – prastas startas. Pirmąjį ratą lietuvis įveikė būdamas vos 22-as ir visą važiavimą lenkė sportininkus vieną po kito. Visgi laiko aplenkti daugiau varžovų neužteko ir A. Jasikonis liko 14-as. Tuo tarpu trasoje dėl kvalifikacijos nugalėtojo vardo vyko nuožmi kova – Antonio Cairoli bei Timas Gajseras važiavo identišku tempu ir pastarasis nugalėjo vos 0,5 sekundės aplenkdamas savo varžovą. Trečias liko Arnaud Tonusas iš Šveicarijos. Puikiai kvalifikacijoje pavyko pasirodyti A. Jasikonio komandos draugui Paului Jonasui, kuris finišavo septintas.

Sekmadieniniai važiavimai A. Jasikoniui sekėsi jau geriau. Pirmajame po starto lietuvis buvo 12-as ir vėl pradėjo ganėtinai greitai lenkti savo varžovus, tačiau prisivijęs Jeremy Seewerį, mūsų šalies atstovas užstrigo už šveicaro ir nors jie ilgą važiavimo dalį kovojo vienas su kitu dėl pozicijos, visgi A. Jasikoniui nepavyko apsilenkti šveicaro ir jis finišavo devintas. Tuo tarpu trasoje ir vėl kartojosi šeštadienio scenarijus – italas A. Cairoli bei slovėnas T. Gajseras viso važiavimo metu kovojo vienas su kitu ir 15-a ratų pirmavęs italas visgi turėjo nusileisti slovėnui, kuris, likus keturiems ratams iki važiavimo pabaigos, aplenkė A. Cairolį.

Antrasis važiavimas nudžiugino puikiu A. Jasikonio startu. Su lyderiais dėl pozicijos kovojęs lietuvis išvažiavo penktojoje pozicijoje ir jos neužleido iki pat važiavimo pabaigos, kovodamas su A. Tonusu. Visgi šveicarui pavyko išlaikyti lietuvį už savęs.

Devintojoje ir penktojoje vietose finišavęs lietuvis ketvirtajame etape užėmė šeštąją poziciją, o iškovoti 28 taškai padėjo palypėti į ketvirtąją vietą bendrojoje pasaulio motokroso čempionato įskaitoje.

Tuo tarpu minios aistras ir vėl kaitino kova dėl pirmosios vietos, kur, kaip ir visą savaitgalį, kovojo tie patys varžovai – A. Cairoli bei T. Gajseras. Kova buvo iš ties įnirtinga ir sportininkai net kelis kartus lenkė vienas kitą, kol galiausiai A. Cairoli padarė klaidą ir griuvo. Tai leido slovėnui kiek atsipūsti ir lengvai laimėti antrąjį važiavimą bei ketvirtąjį pasaulio motokroso etapą. Trečias liko prancūzas Gautier Paulinas.

Po keturių etapų pirmauja A. Cairoli su 191 tašku, antras žengia T. Gajseras su 175 taškais, trečias – G. Paulinas su 142 taškais, o lietuvis A. Jasikonis turi 120 taškų ir užima ketvirtąją vietą.

Penktasis pasaulio motokroso čempionato etapas vyks gegužės 12 dieną, Mantovos trasoje, Italijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikinu Armina!

Sveikinu Armina! portretas
Šauniai lenktyniauja mano žemietis, nor aš jau Kaune gyvenu 50 metų, jau esu sena, bet visada palaikau savo krašto sportininkus , ir Titenį ir Armina. O gal Arminas yra kiles nuo Skiemonių, nes ten žinau yra gyvene Jasilionių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių