Quantcast

Irkluotojas T. Gadeikis baigia profesionalo karjerą

"Starte daugiau manęs nebematysite, nebebijokite", - tokiais žodžiais su konkurentais ir Lietuvos irklavimo rinktinės nariais atsisveikino kanojininkas Tomas Gadeikis. Daugkartinis pasaulio ir Europos čempionas oficialiai baigė profesionalo karjerą.

"Mano sprendimą pasitraukti iš didžiojo sporto daugiausiai lėmė tai, kad olimpinėse žaidynėse buvo panaikinta 500 metrų rungtis, kuri man sekėsi geriausiai. Jei būčiau jaunesnis, tada dar būtų galima galvoti apie rungties, treniruočių metodikos keitimą, o dabar nebematau perspektyvų. Kai esi pratęs prie pergalių, nesinori plaukti kažkur per vidurį", - kalbėjo T.Gadeikis.

Trisdešimtmečio sportininko paskutinis startas buvo rugpjūčio pradžioje Maskvoje vykusiame pasaulio baidarių ir kanojų čempionate. Kartu su komandos draugu Jevgenijumi Šuklinu jis rungėsi 1000 metrų dviviečių kanojų irklavimo rungtyje. Duetas savo plaukime užėmė septintą vietą ir į finalą nepateko.

"Jeigu iš profesionalaus sporto būčiau pasitraukęs nieko nepasiekęs, gal ir būtų apmaudu. O dabar turiu beveik visus svarbiausius apdovanojimus, todėl tikrai nėra dėl ko krimstis. Dar nežinau ką veiksiu toliau, bet nenorėčiau nutolti nuo sporto. Esu baigęs studijas Lietuvos sporto universitete, turiu trenerio kvalifikaciją, todėl būtų įdomu save išbandyti šioje srityje", - ateities planais dalijosi irkluotojas.

T.Gadeikis irklavimo sportu pradėjo užsiiminėti dar vaikystėje. Jis tikisi, kad jo įgyta patirtis ir žinios bus naudingos naujajai kartai.

"Irklavimui atidaviau dvidešimt metų, todėl nenorėčiau, kad mano patirtis nueitų veltui. Mano karjera buvo labai sėkminga. Žinau kiek pastangų, jėgų, valios ir užsispyrimo turėjau įdėti, kad pasiekčiau svarbių pergalių. Jeigu taip pat stengsiuosi siekdamas naujų tikslų, tikrai žinau, kad be veiklos neliksiu", - sakė T.Gadeikis.

Dabar sportininko artimiausiuose planuose - atostogos. T.Gadeikis dėl karjeros pabaigos nesikremta ir planuoja smagų atsisveikinimą su komandos draugais.

Irkluotojas gali pretenduoti į labiausiai tituluoto Lietuvos sportininko titulą. T.Gadeikis yra šešiskart Europos ir triskart pasaulio čempionas. Be to jis taip pat laimėjo du planetos pirmenybių bronzos apdovanojimus ir po vieną sidabro bei bronzos medalį Senojo žemyno pirmenybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių