Quantcast

I. Zasimauskaitė: svajonė gyvai stebėti dailiojo čiuožimo varžybas galop išsipildys

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 6-8 dienomis į Kauną atkeliauja ypatinga šventė.  Pavasarį Kauno Žalgirio arenoje praūžus pasaulio ledo ritulio čempionatui, žiemos sportas Kauno neaplenks ir rudenį. 

Net 3 dienas (rugsėjo 6-8 d.)  Žalgirio arenoje šurmuliuos daugybė pasaulyje jau žinomų ir dar kylančių čiuožėjų – pirmą kartą Lietuvos dailiojo čiuožimo istorijoje Kaune vyks vienas aukščiausio lygio dailiojo čiuožimo renginių – pasaulio jaunimo (iki 21 m.) Grand Prix etapas “Amber Cup”.

Šis renginys sukvies daugiau nei 100 dalyvių net iš 33 pasaulio valstybių. Savo dalyvavimą varžybose jau patvirtino JAV, Rusijos, Kanados, Japonijos federacijos. Per tris renginio dienas žiūrovai turės galimybę išvysti beveik 200 skirtingų pasirodymų merginų ir vaikinų pavienio čiuožimo ir šokių ant ledo rungtyse.

Lietuvos čiuožimo federacija (LČF) džiaugiasi Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) patikėta teise rengti tokį renginį Lietuvoje ir tikisi, kad tai atvers kelią 2022 m. Kaune rengti Europos suaugusių dailiojo čiuožimo čempionatą. Šio renginio organizavimui LČF pasirinko Kauną, nes tai yra vienintelis Lietuvos miestas, turintis gilias dailiojo čiuožimo tradicijas ir tokiam renginiui pritaikytą infrastruktūrą. Tai bus pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas pasaulinio lygio dailiojo čiuožimo renginys, kuris, tikimasi, taps tradiciniu. Siekiame, kad pasaulio jaunimo Grand Prix etapas išjudintų ir paskatintų pokyčius dailiajame čiuožime mūsų šalyje.

Šis renginys pirmą kartą viešai buvo pristatytas birželio 2 d. Panevėžyje vykusioje Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) organizuojamoje Olimpinėje dienoje. Olimpinės dienos dalyvius, panevėžiečius ir miesto svečius į renginį kvietė didžiulis stendas, kurį papuošė vienos iš pagrindinių Lietuvos atstovių – Lietuvos čempionės Paulinos Ramanauskaitės nuotrauka. Renginio organizatoriai olimpinės dienos dalyvius savo parašu ant didžiulo stendo su užrašu “Aš būsiu čia! O tu?” kvietė patvirtinti savo dalyvavimą renginyje parašu ar palikti palinkėjimą varžybų dalyviams. Prie stendo panoro įsiamžinti ir gerai Lietuvoje žinomi žmonės – olimpinė čempionė Vida Vencienė ir LTOK delegacija, seimo narys Gediminas Vasiliauskas, slidinėjimo federacijos prezidentas Remigijus Arlauskas, Eurovizijos dalyvė Ieva Zasimauskaitė.

Suvienijusi visa Lietuvą savo daina, Ieva tikisi, kad visi būsime tokie vieningi ir tas 3 dienas, kada ant ledo savo pasirodymais žavės gal būt būsimi pasaulio čempionai.  Prieš kalėdas “Rock simfonijoje ant ledo” dainavusi Ieva taip susižavėjo Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago šou, kad net neabejodama kartu su Vytautu Bikumi sutiko sukurti renginio himną. Ir tai dar ne viskas! Ieva ryžosi “Ledo iššūkiui” . Per du mėnesius iki Grand Prix ji tikisi suprasti,koks tai yra sunkus sportas, kad mėgautis varžybomis būtų dar smagiau!

Pasaulio jaunimo Grand Prix “Amber Cup” ambasadoriais su džiaugsmu sutiko tapti ir mylimiausia Lietuvos čiuožėjų pora – Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. Pora ypatingai džiaugiasi, kad dailusis čiuožimas Lietuvoje žengia į priekį ir skatina nesustoti.

Renginio organizavimo darbuose Lietuvos čiuožimo federacijai pagalbos ranką ištiesė gerai žinoma režisierė Rasa Micachienė, ne vienus metus dovanojusi televizijos žiūrovams didžiausius ir populiariausius TV3 televizijos projektus, tokius kaip  „Lietuvos garbė“, „Išsipildymo akcija“, „Vaikų balsas“, o šiemet jos darbu žavėjosi visa Ievos Zasimauskaitės Eurovizinė komanda. Rasa bus ir renginio atidarymo ceremonijos režisierė, todėl pažada žiūrovams užburiantį reginį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių